אני עושה טעויות מפגרות במבחנים, מה לעשות?

אנונימי בן 24 | כתב את השאלה ב-24/01/20 בשעה 17:05

שלום, אני סטודנט במכינה קדם אקדמיית (המכינה ברובה פיסיקה ומתמטיקה) גיליתי שעשיתי טעויות מפגרות בבחנים. לדוגמה, התעלמות מנתונים או ממילות מפתח בשאלה או פירוש לא נכון של השאלה (אני חושב שאפשר לקרוא לזה אוריינות השאלה).

בנוסף, בבוחן הראשון הרגשתי מנותק והרגשתי ששכחתי את כל החומר. הייתה גם שאלה שפספסתי בקריאה מילה קריטית שבעזרתה הייתי מצליח אותה אבל גיליתי אותה רק אחרי שפורסם השאלון באותו יום. בבוחן השני ניסיתי לשים יותר דגש בקריאת שאלה כדי לא לחזור על הטעות המטומטמת הזאת אבל עדיין פספסתי משהו באחד התרגילים.

אני מקפיד להכין שיעורי בית, אני משתתף בשיעורים, אני כן מבין את החומר ואני כן הייתי אמור לשלוט בו , זה פשוט לא יצא לפועל בבחנים. אני כן יודע שבניגוד לאנשים אחרים בסביבתי לוקח לי זמן (בדרך כלל שעה~שעתיים) מהרגע שסיימתי את יום הלימודים ועד שאני יושב על הכיסא לחזור על החומר של אותו יום, (בדרך כלל כי מתפוצץ לי הראש).

אני לא יודע להצביע על האם זה בגלל לחץ/חרדה או שאני לא יודע איך ללמוד (לפני הבחנים פשוט תרגלתי שאלות ממבחנים של שנים קודמות)
אני עכשיו נכנס לתקופת המבחנים שזה ה"מאני טיים" ואין לי מושג מה לעשות. כמו כן, אני מרגיש בכללי חוסר שליטה. מה לעשות/למי לפנות?

ההרשמה קצרה וללא שום תשלום.

אז, בשביל מה להירשם?

כתיבת עצות בקלות ובמהירות

הוספת עצה ללא הרשמה

  • בטעינה...

עוד ממדור "לימודים וסטודנטים"