אני כועס על עצמי ועל התרבות והמצב בארץ. מה לעשות?

ג' בן 28 | כתב את השאלה ב-26/02/20 בשעה 11:13

אני לא יודע מאיפה להתחיל...

בשנתיים האחרונות אני מוצא את עצמי יותר ויותר כועס על המצב שאני נמצא בו.

אין לי זוגיות, תקוע בלימודי תואר שספק אם יסייע לי במשהו בחיים, נמצא בעבודה לא משהו ולעולם לא אוכל לקנות דירה בארץ בלי להשתעבד לבנקים לכל החיים שלי.

אני כל הזמן מסתכל על החברים והמשפחה, וגם על השכונות החדשות שמסביב לשכונה (הוותיקה) שלי, לכולם יש זוגיות ועבודה טובה ורק אני נמצא בזבל. אני מתמלא בקנאה כלפיהם וכתוצאה מכך הכעס אוכל אותי מבפנים. כתוצאה מכך היו פעמים רבות בהן הייתי בדיכאון ימים ואף חודשים שלמים.

בנוסף הידיעה שיותר נשים היום הופכות לגולדיגיריות מסריחות כמו ניקול ראידמן ללא ספק מסייעת למצב. התרבות בארץ הופכת לחומרית מדי ואני לא חושב שיש לי מקום בה.

באופן כללי אני כל הזמן מנסה לשפר את המצב שלי בין אם זה מבחינת ההשכלה, תזונה וחיטוב, עבודה וקשרים חברתיים. אבל כל אלו לא משנים כלום. מבחינת האופי אני מוכר בתור אדם אכפתי שתמיד הולך ישר ולא מנסה לדפוק אף אחד ועדיין כולם מתייחסים אליי כמו אל טמבל או מזלזלים בי.

אני באמת לא יודע מה לעשות. הייתי בהרצאות NLP והיו כאלו שהביאו לי עצות אבל הרגשתי שאין בהן שום דבר מהותי שבאמת יכול לשנות משהו.