איפה ללמוד תואר בתעשייה וניהול?

Guy1010 בן 22 | כתב את השאלה ב-29/05/20 בשעה 17:28

שלום לכולם, טוב אז ככה, יכול להיות שהתעוררתי קצת מאוחר( או שלא )
השתחררתי מלפני קצת פחות משנה ועקב הקורונה ושינוי בתוכניות, החלטתי שאני רוצה ללמוד תואר בתעשייה וניהול.
אז ככה, אני בצומת דרכים ולא יודע מה לבחור.
יש לי שלושה אופציות ואני אשמח לעזרה.
אופציה הראשונה היא ללמוד במכללת "אפקה", מכללה יחסית מכובדת בתחום ההנדסה, אבל שוב.. מכללה. אני אוכל להתחיל ללמוד שם בשנה הבאה עם מכינה קצרה לפני הלימודים.
אופציה שנייה היא ללמוד באוניברסיטה הפתוחה, ולהתחיל כבר השנה.
למה? כי השם שלה קודם כל יותר נחשב ממכללה. בעולם ההנדסה והייטק אני יודע שמעסיקים כן מסתכלים על זה, אך לא יודע אם אני אצליח שם, אין לי מושג.
אופציה שלישית היא ללמוד בבאר שבע.
ללמוד בבאר שבע יהיה הקרבה מאוד גדולה וסיכון מאוד מאוד גדול.
האוניברסיטה היחידה שיש לי אופציה להתקבל אליה היא באר שבע ככה שאין לי טעם לעשות סתם פסיכומטרי, אלא לבחור ב"נתיב לאקדמיה" כדי לשפר את הסיכויים שלי לקבל ציון טוב יותר מהפסיכומטרי הרגיל.
הבעיה היא שאני אצטרך מכינה של תשעה חודשים, שלאוקטובר הקרוב (המכינה מתחילה באוקטובר) אני כבר לא אוכל להרשם מפני שאין לי ציון פסיכומטרי/נתיב לאקדמיה, אומנם יש קורס קיץ אבל אני אצטרך קורס מתמטיקה לפני תחילת המכינה, בקיצור, בתקווה שאני אצליח בנתיב לאקדמיה, ההתחלה של המכינה תהייה רק בשנה הבאה, זאת אומרת התחלה של התואר רק עוד שנתיים
ויש פה סיכון אדיר, כי בכל זאת גם אם אני עובר את המכינה עם ציונים עוברים, עדיין צריך סכם הנדסאי גבוה כי אני מכוון למקצוע הנדסה, ככה שצריך לקבל ציונים טובים מאוד במכינה + נתיב לאקדמיה גבוה עם דגש על ציון בכמותי מאוד גבוה
ככה שאם אפילו אני אעבור את המכינה ולא אעמוד בזה, משהו שמאוד ריאלי לקרות, אני יכול להתחיל תואר רק עוד שלוש שנים+ בזבוז של שנה וחצי יקרות וכסף רב.

ההרשמה קצרה וללא שום תשלום.

אז, בשביל מה להירשם?

כתיבת עצות בקלות ובמהירות

הוספת עצה ללא הרשמה

  • בטעינה...

עוד ממדור "לימודים וסטודנטים"