האם יש דרך יצירתית לאכוף הסכם בין שותפים?

דרור בן 27 | כתב את השאלה ב-20/06/20 בשעה 13:13

היי,
לפני שנתיים נכנסתי ביחד עם 4 חברים לדירת שותפים.
בגלל שהכרנו לפני הכל היה טוב.
כשנכנסנו ניסחנו לעצמנו "הסכם בין השותפים" (חוץ מהחוזה עם בעל הבית).
כתבנו בו בערך 15 סעיפים הנוגעים להתנהלות בבית. סעיפים כמו שמירה על ניקיון, איך מתבצעת תורנות ניקיון, מה עושים ומה לא עושים במרחב הציבורי, שמירה על שקט, דרכים של התחשבות אחד בשני וכן הלאה. הסעיפים האלו די כוללים כמעט את כל מה שצריך כדי שהמגורים המשותפים יהיו טובים.
בשנתיים האחרונות המצב היה ממש טוב, לא מושלם אבל הייתי נותן ציון של 93-94 אחוז, שזה לא רע בכלל.
עוד חודש-חודשיים 2 שותפים עוזבים לעיר אחרת, ואנחנו צריכים למצוא 2 להחליף אותם.
אז כמובן שנבדוק טוב כל שותף פוטנציאלי ונראיין אחד אחד, אבל מהניסיון שלי בחיים, לפעמים יש אנשים שעושים רושם ראשוני נהדר, שיכול אפילו להחזיק מעמד בין שעות לשבועות או יותר, אך בשלב מסויים ה"רושם" מתפוגג ויוצא מהם אישיות אחרת לגמרי.
אז השאלה שלי היא - האם יש דרך לגרום לשותפים החדשים להתחייב להסכם בין השותפים? כלומר - אני בוודאות יראה את ההסכם ויגיד להם שאם הם נכנסים הם מתחייבים אליו, אך שוב, אולי מישהו אחרי כך וכך שבועות / חודשים יגיע למסקנה שסעיפים כך וכך בעצם לא מתאימים לו, שלא בא לו לנקות או לפנות כלים או שבא לו לעשות מסיבות או לא יודע מה ובעצם לא ישים על ההסכם ועל ההתחייבות הראשונית שלו. ואחרי שהוא בפנים וחתום על חוזה עם בעל הבית, אין באמת דרך להוציא אותו.
בחוזה עם בעל הבית יש צ'קים של בטחון למקרה שמישהו לא משלם חשבונות או עושה נזק, ויש גם חוזה רשמי, כך שלבעל הבית יש יכולות שונות לאכוף דברים שונים. השאלה היא האם יש דרך גם לעשות את ההסכם בין השותפים, שאיך שהוא היה עד עכשיו נסמך רק על אמון, להיות משהו מחייב כמו החוזה ממש או איפשהו באמצע?
אני לא רוצה לחייב אותם לתת צ'ק או משהו כי מי יהיה "בעל הסמכות" לקבוע אם מישהו לא עומד בהסכם או לא, לפי דעתי זה ייצור אוירה לא טובה, אבל אולי אני טועה, אני לא בטוח.
האם יש איזה דרך לגרום להסכם בין השותפים להיות מחייבת, אך דרך שהיא גם נעימה וזורמת? האם לעשות ממש חוזה או לקחת צ'ק? אשמח לכל הערה והארה.

איך אפשר לגרום לשותף חדש להיות מחוייב להסכם בין שותפים

אין ברירה, תקח צ'ק ואתה תהיה אחראי להאם מישהו מפר

צ'ק יגרום לאוירה לא טובה, תסתפק במילה שלהם ותקוה לטוב

משהו אחר (אשמח בתגובות...)

ההרשמה קצרה וללא שום תשלום.

אז, בשביל מה להירשם?

כתיבת עצות בקלות ובמהירות

הוספת עצה ללא הרשמה

  • בטעינה...

עוד ממדור "בית, שכנים ושותפים "