זימנו אותי לראיון עבודה אבל מפחדת לבוא בגלל הקורונה, מה לעשות?

נטע בת 26 | כתבה את השאלה ב-29/06/20 בשעה 10:44

בחודש מרץ יצאתי לחל"ת ואחרי שבועיים פוטרתי, ומאז אני יושבת בבית. בזמן הזה החלטתי להתחיל לחפש עבודה אחרת, וזימנו אותי לראיון שאמור להתקיים בשבוע הבא במשרדים של החברה שאני מתמיינת אליה.

הבעיה היא שמאז שהתחילה הקורונה אני משתדלת כמה שפחות לצאת ובטח לא להיות בסביבת הרבה אנשים (כי אני גרה עם הורים מבוגרים בבית), ככה שבכלל לא נפגשתי אפילו עם חברים טובים מאז שהכל התחיל. עכשיו אם אצטרך לבוא לראיון אני צריכה לנסוע לשם ברכבת ולהיות במשרדים שמן הסתם יהיו בהם עוד הרבה אנשים, ואני ממש חוששת לעשות את הצעד הזה - מלהיות שלושה חודשים כמעט אך ורק בבית פתאום לנסוע ברכבת ולהיות במשרדים עם עוד הרבה אנשים. ואני חושבת שאם אני כל כך מפחדת מזה בגלל ראיון אחד מה יקרה כשאצטרך לנסוע כל יום לעבודה ולפגוש אנשים? היה לי מאוד נוח עד עכשיו שהייתי באזור הבטוח שלי, אבל אני לא בטוחה שאני מוכנה לעשות את הצעד הזה של להתחיל להיות בסביבת אנשים כל יום ולחשוש כל הזמן להידבק.

וכן, אני יודעת שאם אני אשמור על עצמי הסיכוי להידבק יקטן, אבל זה לא תמיד תלוי בי ואי אפשר באמת לדעת מאיפה זה יגיע. אני יודעת שיש אנשים שנדבקו למרות שהם מאוד שמרו על עצמם, כי זה בעייתי להיות מוגן כשנמצאים ליד אנשים אחרים ובסביבה שיש בה הרבה אנשים כמו למשל ברכבת או במשרדים.

ברור לי שאי אפשר לחיות ככה תקופה ארוכה, ולכן חשבתי בזמן הזה של האי ודאות אולי להירשם ללימודים וללמוד לתואר (שאותו אפשר ללמוד גם בקורסים מהבית), וככה להיות יותר רגועה בעניין של ההידבקות. האם אני מגזימה וכדאי לי ללכת לראיון, או שעדיף לי להמשיך להישאר בבית ולשמור על הבריאות שלי ושל הוריי?

מה כדאי לעשות?

ללכת לראיון ולהתחיל להתרגל לפגוש אנשים למרות הפחד להידבק

לא ללכת לראיון ולהישאר בבית עד כמה שאפשר כדי להיות בטוחה

לוותר בכלל על עבודה בתקופה הזאת ולהתחיל ללמוד מהבית

ההרשמה קצרה וללא שום תשלום.

אז, בשביל מה להירשם?

כתיבת עצות בקלות ובמהירות

הוספת עצה ללא הרשמה

  • בטעינה...

עוד ממדור "עבודה וקריירה"