מה עושים כשחוסר ביטחון וחרדות נטישה תופסים מקום בזוגיות?

רוני בת 19 | כתבה את השאלה ב-06/08/20 בשעה 09:32

התחלתי קטע עם מישהו באמת חמוד בטירוף ואני סופר נהנית איתו ומצחיק לי איתו. זה עדיין לא בשלב ההגדרה או משהו בסגנון ושנינו מעדיפים שזה מה שיהיה עכשיו אבל אין ספק שאנחנו מתחילים יותר ויותר להתקרב.
אני מוצאת את עצמי מתחילה לחבב אותו ולראות אותו בצורה יותר קרובה וכל הפחדים שלי מוצפים ותופסים מקום בלי בושה.. ואני מאוד שמה לב לזה.
בלי קשר לחרדת נטישה שלי שהיא עקב אובדן של אדם מאוד מאוד קרוב אלי, ואני מעדיפה לא להגיד איך האדם הזה קשור אלי כי לא רוצה שיזהו אותי. אדם שהוא בן משפחה מדרגה ראשונה.
אני יכולה לומר שהפחדים שלי באים עקב עוד חוויות קשות שעברתי, חוסר ביטחון שעכשיו עוד יותר מודגש בקשר שלי איתו.
בקיצור כל זה, תופס מקום גדול באופן ההתנהגות שלי, המחשבות והתחושות שלי. ועכשיו איתו בכללללל, הכי טריגרי שיש הקטע של להכניס אדם חדש לחיים שלי ועוד בצורה אינטימית יותר. הפחדים מוצפים, פתאום שיש עוד שותף למחשבות שלי בצורה כזו שלפעמים אני מרגישה שזה יהיה יותר מידי עבורו, הפחד להיחשף רגשית גדל במימדים וזה גורם לי להירתע ממנו ולנסות לדחות את עצמי ממש כמו מגננה על בסיס חוויות אחרות אבל זה מונע ממני. וזה מבאס אותי. וגם אם הוא לא מודע לדברים האלה שעוברים עלי, אני מודעת אליהם וזה מספיק לי כדי להרגיש מבואסת ודפוקה בטירוף.
איך משתחררים?? איךךך?? אני מרגישה שאני לא יכולה לשחרר, אני כל כך מפחדת מכל התחושות האלה.