אמא שלי מזלזלת בעצמה והורסת לעצמה את החיים עקב יחס של שנים מהמשפחה

נעמה בת 27 | כתבה את השאלה ב-10/08/20 בשעה 09:26

אמא שלי בת 56, גובה 145 בערך או פחות ושוקלת לפחות 50 קילו יותר ממה שהיא צריכה. לא מטפלת בעצמה בכלל, אף פעם לא התאפרה או שמה תכשיט כלשהו (גם אני לא עד גיל 22 וגם רק כשיש אירוע עד עכשיו). יש לה בעייה של גימגום שממש מפריעה לה כיוון שאנשים אחרים מתעצבנים עליה ואין להם סבלנות אליה ואומרים לה שהם לא מבינים מה היא רוצה מהם (גם רופאים וכולם). לא עצמאית בכלל, לא עבדה לפחות 30 שנה, אין לה כסף משל עצמה, אין כרטיסי אשראי או בנקט וכל פעם שהיא רוצה כסף לקנות משהו היא צריכה לבקש מאבא שלי שעושה לה טובה שהוא מביא לה 300 שקל בשבוע (תכלס היא קונה שטויות כמו פנסים או מחזיקי מפתחות אבל הרוב זה דברים לבית כמו כלים חד פעמיים או שקיות זבל או דברים כאלה). היא תמיד לובשת בגדים סמרטוטיים כמו חולצות או מכנסיים מהשוק ב10 שקל, דברים שזקנות לובשות. נעליים גם קונה מהשוק ב20 שקל, חזיות עלובות גם ב20 שקל (אני קניתי לה המון בגדים יקרים אבל היא בקושי משתמשת בטענה שזה יפה מידי). אני מרגישה שאני אמא שלה יותר משהיא אמא שלי, אני גם הולכת איתה לרופאים והיא למשל לא באה איתי כשאני הולכת (לא שאני רוצה, אבל כשאני אומרת לה לבוא איתי סתם, היא לא באה), בגדים אני קונה לה והיא אף פעם לא באה או דיברה איתי על דברים שאמהות אמורות לעשות עם הילדות שלהן. היא כנראה התרגלה ללבוש זבל ולחסוך על עצמה ולהיות רגילה לבגדים לא נוחים ולא יפים.
מבחינת משפחה, כולם מזלזלים בה ולדעתי זה בגלל איך שהם רואים שאבא שלי מתייחס אלייה, לא רע או משהו, פשוט קצת מזלזל אז הם מרשים לעצמם גם. נגיד עכשיו היא ביקשה שיביא לה מים קרים והוא אמר ''אין קרים'', היא כנראה לא שמעה וחשבה שהוא שאל מה היא אמרה ואמרה לו שוב ''מים קרים!" והוא התחיל לצעוק עליה בקול גועלי ''אין מים קרים!!!!!!'' והיא ממש נעלבה וצעקה עליו והתחילה לבכות, לא מבינה מה הבעיה שלו לדבר נחמד יותר... וכשאחרים מדברים אליה גם מגעיל היא לא אומרת להם על זה שום דבר אוכלת את עצמה מבפנים.
לדעתי כל זה התחיל כשהיא התחתנה עם אבא שלי, הפסיקה לעבוד, והמשפחה של אבא שלי רובם במשקל עודף אוכלים דברים כמו אורז ופסטה ועוגות כל שבוע כל השבוע ואז היא התחילה להשמין, הפסיקה לעבוד, הפסיקה להתאפר ולהתלבש יפה ולשים תכשיטים.... לפני החתונה היא הייתה ממש יפה ורזה ובריאה.
אין לה חברים בכלל (גם לאבא שלי ולאח שלי אין, לי כן יש במזל). היא כל היום יושבת בבית ולא עושה כלום, מילא הייתה מסדרת את הביתה או מוצאת איזה תחביב אבל היא כל היום יושבת וראה טלוויזיה או על הפלאפון.
בכללללל חג אנחנו הולכים לישון אצל דודה שלי לכל החג, אנחנו שומרי מסורת לדודה שלי גם מתייחסת ממש לא יפה לאמא שלי (היא כן אוהבת אותה אבל רואה כנראה איך היא מתייחסת לעצמה ומחזירה לה את אותו היחס) וזה סיוט בשבילה לבוא אבל כל פעם היא באה בשביל שלא יהיה ריב במשפחה (אנחנו משכנעים אותה לבוא איתנו כי אבא שלי מתעצבן).
אני לא יודעת מה לעשות עם זה, ממש קשה לי לראות אותה ככה אבל מה כבר אני יכולה לעשות?? היא התרגלה לאכול דברים לא בריאים, לא לצאת מהבית (גם כשאני אומרת לה לבוא איתי היא לא רוצה) ולבזבז את החיים שלה על כלום....

ההרשמה קצרה וללא שום תשלום.

אז, בשביל מה להירשם?

כתיבת עצות בקלות ובמהירות

הוספת עצה ללא הרשמה

  • בטעינה...

עוד ממדור "הורות ומשפחה"