אני מרגישה שאם אני אעלה ל5 אני אאבד את עצמי סופית

קשה לי בת 16 | כתבה את השאלה ב-24/10/20 בשעה 10:48

היי
אני בכיתה י ואני כרגע ב4 יחידות מתמטיקה
תכלס מאז שאני זוכרת שהתחלתי ללמוד מתמטיקה שנאתי את זה אבל הייתי מעולה בזה
עם הזמן אני התחלתי לקבל ציונים גרועים ואז הגעתי למצב שאני לא מסוגלת להבין כמו שצריך בלי מורה פרטית
הלמידה המקוונת בכלל לא מוסיפה לזה ועוד יותר גורמת לי לא להבין כלום
היה לי אתמול מבחן במתמטיקה ושכחתי הכל אבל בסופו של דבר הגשתי את המבחן. ( שאת רובו חברות שלי עשו )
תמיד תחילת שנה אני בלחץ ולא זוכרת כלום וזה מתאפס אחרי זה ואז אני מקבלת ציונים טובים
(עם מורה פרטית )
אחרי שהגשתי את המבחן היה לי התקף חרדה
פעם ראשונה שזה קורה לי
בכיתי ולא הצלחתי לנשום
הרגשתי שאני נחנקת
והייתה לי חולשה בכל הגוף
וכרגע אני סהכ בארבע
אני לגמרי מאמינה בעצמי ואני יודעת שאני אצליח ב4
( שוב , המבחן היום הוא הראשון וזה תמיד קורה לי ואני יודעת שזה נשמע כמו תירוץ , זה לא )
אחותי הגדולה עשתה 5 יחידות וגם אחי והוא אפילו הגביר פיזיקה
כל החברות שלי ב5
בגלל שאנחנו בלמידה מקוונת אז קשה לי להבין את החומר ואז יוצא מצב שאני יוצאת מהשיעור כמו שנכנסתי ואני מרגישה מטומטמת כי זה בא לכולם כל כך בקלות ועוד אחרים לומדים חומר הרבה יותר קשה
אני יודעת שאני יכולה לעלות ל5 ( אני שוכחת מתמטיקה ממש במהירות אבל אם אני אתרגל ואלך למורה פרטית פעמיים בשבוע אני אצליח לעבור )
אבל אני מרגישה שאני אתפרק
שאני באמת אעשה לעצמי רע ואני לא יודעת אם זה שווה את זה
אולי פשוט עדיף לי להישאר ב4 ולהשלים ל5 אחרי זה בלי הלחץ של הבית ספר , אני גם מאמינה שאחרי הצבא תהיה לי איך שהוא מוטיבציה אחרת ואולי אפילו אני אהיה בסדר עם ללמוד
המבחן בכל זאת היה אתמול ואני עדיין ״נסערת״ אז אני לא רוצה לקחת שום החלטה שאני ככה כי זה יהיה אוטומטית להישאר ב4
אני מצד אחד לא רוצה לסיים צבא וללמוד מתמטיקה אבל אני יודעת שאם אני עכשיו אעשה 4 אני אצליח וגם שאר המקצועות יהיו עם ציונים יותר טובים כי יהיה לי יותר זמן
אני יודעת שזה נשמע מפגר לגמרי אבל מבחינה של הבית ספר לא יצא לי לבכות בגלל איזה שהוא ילד או ריב עם חברה
תמיד זה היה מתמטיקה
זה באמת קשה לי
אני לא מסוגלת להתייעץ על זה עם חברות או משפחה כי אני יודעת מה תהיה התשובה
חברות שלי יגידו לי לעלות ל5 ושזה ישתלם לי
( אותם חברות מגבירות מקצועות שרק אלוהים יכול לעזור להם עם העומס שיהיה להם והם בכל זאת עושות את. זה ) המשפחה תגיד לי בידיוק אותו הדבר
כי אף אחד לא מבין את ההשפעה של זה עליי וכמה זה גורם לי להרגיש רע עם עצמי
אני נשמעת ילדותית בשאלה הזאת אבל אני לא יודעת מה לעשות
להישאר ב4 ואו לנסות לעלות ל5
תודה מראש למי שמנסה לעזור
ובכלל תודה אם הגעתם עד לפה וקראתם

ההרשמה קצרה וללא שום תשלום.

אז, בשביל מה להירשם?

כתיבת עצות בקלות ובמהירות

הוספת עצה ללא הרשמה

  • בטעינה...

עוד ממדור "מתבגרים"