חושדת שאבא בוגד באמא. מה לעשות?

חיפושית אדומה בת 30 | כתבה את השאלה ב-31/10/20 בשעה 13:33

שלום לכולם
אני רציתי להתייעץ לגבי אבא שלי..
סיפור רקע...
ההורים שלי דתיים אבל לא חרדים (אני דתל"שית) בשנות ה60 לחייהם,
נשואים באושר כ40 שנה עם ילדים ונכדים,
אמא שלי כרגע קצת לא בריאה מבחינת הרגליים אבל מתפקדת.
ותמיד אבא שלי היה דוגמא אישית מבחינתי לגבר..
כשהייתי קטנה מצאתי בטעות קלטות פורנו אצלו אבל לא ייחסתי לזה חשיבות יותר מדי כי גם לא הבנתי יותר מדי..
עם השנים אני זוכרת שאמא שלי קינאה לו אבל לא היה משהו שהוא נתפס עליו. אבל תמיד ענה לה בתשובה לא חד משמעית.
בשבוע האחרון בטעות גיליתי כי הוא נרשם לאתר הכרויות אבל לא ברור לי מאיזו תקופה זו, כי לפי הכתובת זו תקופה אחרת שגרנו שם ותואם לקנאה של אמא שלי אך לפי הפניות אליו זה נראה לפני חודשיים.
אני אובדת עצות.. בעלי הציע לי לא להתערב.
אבל קשה לי לשמור בבטן, קשה לי להסתכל לו בעיניים ואני מרגישה רגשי כעס וטינה שמתחילים להציף אותי כאילו הוא אשם ואני אפילו לא יודעת אם הוא באמת מדבר שם עם נשים... בחיפוש היה רשום מחפש סטוצים, קשרים קבועים וסקס און ליין..
האם כדאי לחטט מעבר ולדבר איתו?!
ממה שיצא לי לראות, יש לו טביעת אצבע לפלאפון שלו ולאמא שלי אין גישה... חוששת שאם הוא כן עושה שטויות אז שהוא מבזבז על בנות אחרות מהחשבון המשותף שלהם.. ובסוף ישאיר את אמא שלי בלי כלום.. (עולות לי לראש כבר מלא סיטואציות נוראיות.. ) כי היא סומכת עליו ומאמינה לכל מה שהוא אומר לה..
או שעדיף באמת לא להתערב ולבשל את זה בבטן כדי לא להתערב להם?!
אני גם יודעת שאם אפתח איתו שיחה הוא ירגיש נבוך וייתכן שיחרטט אותי גם כי הוא בנאדם של כבוד של פעם.
מצד שני, במידה והוא לא תמים נשבר לי הלב על אמי שלא יודעת כלום מזה לפי מה שניסיתי לתחקר אותה.
אבל אני ממש חוששת שאם אני אפתח את התיבת פנדורה אני לא יודעת מה יקרה להם.. אמי יהיה לה קשה לבד וכמובן שאבא שלי כל חייה.. וקשה לי להגיד לה דבר כזה..
מצד שני כאישה שלא רוצה שיבגדו בה מאחורי הגב וקנאית ביותר הייתי רוצה שיספרו לי אבל אני לא מסוגלת להיות זו שתספר לה ותשבור אותה ואולי תעשה אותה חולה..
אני ממש לא יודעת מה לעשות, אין רגע שזה לא קופץ לי לראש ומטריד אותי והבטן שלי לא מפסיקה להתהפך רק מהמחשבה שיש לו או היתה לו מישהי אחרת..
וכל דבר שהוא עושה גם אם זה בכלל בתמימות אני חשדנית... כמו לצאת ליום שלם מהבית כדי להסיע את אחותו הבוגרת לביתה.. ולהיות הרבה שעות בדרכים בחוץ ובתכלס אולי במקרים האלה הוא עושה דברים אחרים בכלל..
אני כבר לא יודעת מה לחשוב..
אשמח לעזרתכם הכנה .

מה עליי לעשות???

לפתוח את זה ולדבר עם אבא

לספר לאמא

לא להתערב להם בחיים

לחטט יותר ולבדוק הוכחה יותר מוצקה ולדבר איתו