לחבר שלי קשה לבוא אליי בסופש כי הוא רגיל לשקט, מה אפשר לעשות?

אנונימית בת 21 | כתבה את השאלה ב-08/11/20 בשעה 11:39

היי, זאת שאלה די מטופשת כי מובן מה התשובות האפשריות, אבל אף אחת מהן לא הגיונית לטווח הארוך.
חבר שלי גר בשכונה מאוד שקטה, הבית שלו גדול ותמיד יש שקט אצלו. גם אם מישהו נמצא במטבח ומשחק עם הבלנדר לא שומעים את זה אצלו בחדר וככה הוא יכול לישון בלי הפרעות. הוא רגיל לישון בסופש עד מאוחר כי במהלך השבוע הוא עובד מאוד קשה (לא יותר ממני זה בטוח, אבל ככה הוא רגיל אז לא נאשים אותו חח)
אצלי בבית יש המון רעש. ההורים שלי די מבוגרים, לא הכי שומעים אחד את השני ממרחקי הבית אז הם צועקים בין חדרים, והחדר שלי בדיוק באמצע. אמא שלי גם נורא אוהבת לשאוב ולנקות על הבוקר ושוב, החדר שלי במרכז העניינים אז שומעים את זה בקולי קולות.
זה מאודד מפריע לו לישון, ברמה שיש פעמים שהוא פשוט לא רוצה לישון אצלי כי הוא רוצה לישון עד מאוחר. הוא מאוד אוהב את ההורים שלי, אין לו שום בעיה איתם מלבד השינה המאוחרת. אני משתגעת מזה כי יוצא מצב שאם אני רוצה אותו שמח באותו סופש (ואני תמיד רוצה!) אני צריכה או לבוא אליו, או לזרוק את שואב האבק מהחלון (מה שלא יקרה) וגם לבקש כמה פעמים מההורים שלי שישימו לב, שלא יצעקו בין חדרים וילכו אחד אל השני כדי לדבר.

למישהו יש פתרון למצב הדבילי הזה? חשבתי על אטמי אוזניים אבל זה לא בטוח יעזור