החל"ת זה דבר נפלא, אני לא מבין למה כולם בוכים

ניר בן 27 | כתב את השאלה ב-30/11/20 בשעה 20:37

אני רוצה רגע להגיד משהו שהוא לא מאוד פופולארי בימים האלה
ויש יגידו שגם לא בוגר, אבל החל"ת בעקבות הקורונה זה דבר נהדר בעיניי
פתאום גיליתי איך נראים החיים האמיתיים.
הכסף נכנס לחשבון כל חודש, אבל אני לא צריך לקום כל בוקר ולפגוש
בוס מגעיל, עובדים ממורמרים עם עיניים אדומות מעייפות, שכל אחד והעצבים שלו מהבית. החיים ללא תעסוקה הם פשוט נפלאים, אין מילה אחרת לתאר את זה
אני יודע שיש כאלה שמכורים לעבודה וזה חסר להם וצריכים משהו למלא איתו את היום
אבל בשבילי זאת ברכה, אחרי שנים של עבודה, פתאום הגיעה הקורונה, כן זה מפחיד
ההורים והסבים והסבתות בסכנה, אבל זה מצב נתון וכרגע אין הרבה מה לעשות
אבל מה שקרה מהמצב הזה זה שיש המון מובטלים - וכן, זה רע למדינה ורע לכלכלה
אבל זה טוב לדעתי בשביל השקט הנפשי, זה גרם אצלי לפרץ של יצירתיות
של תחושת שלווה שלא היתה לי שנים. אני מתעורר ב-10, אני מבקר חברים שלא ראיתי שנים, אני עושה דברים שאני אוהב, אני יוצא להליכות ולטיולים בטבע
פתאום יש כל כך הרבה זמן פנוי ואין דאגות
אני חוסך כסף כי אין מסעדות ואין כמעט חנויות
אז אני גם למדתי לבשל דברים טעימים וגיליתי שאפשר הרבה יותר בזול בבית
החיים פשוט מהנים ככה, אין לי את הלחץ הזה בימי שבת שמחר מתחיל שבוע חדש
וכל הטירוף בעבודה ומסביב. זה פשוט גן עדן עליי אדמות
אני מתחיל להבין שאני פשוט הייתי משועבד כל השנים האלה, משועבד לכסף
לצורך, לפחדים האלה שלא יהיה איך לגמור את החודש
ועכשיו, נעים לי, טוב לי, נחמד לי
אני יודע שזה לא לנצח, אבל בעיני זאת תקופה יפה
ואני נהנה מכל רגע של אבטלה ומכל שקל שמגיע מביטוח לאומי
והרי הכסף שמגיע מביטוח לאומי הוא כסף ששילמתי בשנות עבודתי ושההורים שלי שילמו כל חייהם, אז למה לא להינות מזה עכשיו?
בעיני כל הסיטואציה היא ברכה לנפש, אני יודע שיש הרבה שלא יסכימו
מסיבותיהם, אבל פשוט טוב לי
מה חושב כמוני? ומי לא?

חל"ת ואבטלה בעקבות הקורונה - אתה נהנה או סובל מהמצב?

מאוד נהנה! יש לי זמן לעצמי, אין בוס על הראש, החיים כיפיים

אני מסתגל למצב, לא סובל אבל גם לא נהנה במיוחד

קצת חסרה לי העבודה, האנשים, יש לי יותר מדי זמן פנוי ומבוזבז

זה מצב נוראי! אני רוצה לחזור כבר לעבוד, אין לי מה לעשות בבית

ההרשמה קצרה וללא שום תשלום.

אז, בשביל מה להירשם?

כתיבת עצות בקלות ובמהירות

הוספת עצה ללא הרשמה

  • בטעינה...

עוד ממדור "עבודה וקריירה"