האם לקחת את הבגדים של אבא שלי ז"ל?

צוריאל בן 34 | כתב את השאלה ב-14/01/21 בשעה 19:44

אבא שלי נפטר לצערי. ואימא שלי עכשיו מארגנת וזורקת את הדברים הישנים שאין להם כבר ערך.

בארון הבגדים שלו לא מעט בגדים שהוא לבש, אבל הם במצב טוב. היא אומרת שאני יכול לקחת אותם לעצמי וזה יהיה סוג של זכרון טוב ומתן כבוד לבא.
אני לא יודע איך לקבל את זה. אני מרגיש קצת... איך להגיד את זה... "לא בצלחת" ללבוש משהו של אבא כי הוא נפטר.
שכשהוא היה בחיים הוא אף פעם לא היה "מתקמצן" עלי ואני זוכר שכשהייתי בתיכון הוא נתן לי את המגפיים שלו כי היה גשם. ולא החזרתי כי ידעתי שאם אבא נותן לי, אז הוא לא מצפה לא לתמורה ולא להחזרה.

אבל פה זה קצת שונה. מרגיש לי קצת שאני לוקח "בלי רשות". וגם שזה קצת לא מתאים וקריפי (אולי את זה אני מרגיש בגלל שהוא נפטר כל כך לא מזמן ועדיין קשה לי להבין שהוא לא הולך לחזור מבית חולים). מצד שני, אבא לימד אותי שיעור חשוב מאוד לחיים שתמיד יהיה איתי: לחסוך. לא חוסכים כי אין מספיק, אלא חוסכים כי לא צריך לזרוק דברים שיכולים להיות שימושיים. הוא בוודאי היה שמח לדעת שהדברים שלו לא ילכו לפח, אלא ישמשו אותי. כמו שהוא שמח לתת לי את ארגז הכלים הישן שלו.

אז אני לא יודע. האם זה באמת "מזכרת" טובה, בגדים? יש לו כמה מעלי עור, כמה חולצות מכופתרות. נעלים ומכנסים כנראה אין טעם לדבר, זה גם לא במידה שלי.

ההרשמה קצרה וללא שום תשלום.

אז, בשביל מה להירשם?

כתיבת עצות בקלות ובמהירות

הוספת עצה ללא הרשמה

  • בטעינה...

עוד ממדור "מה שעובר עליי"