אני לא יודעת איך להתמודד עם אחותי זה ניהיה קשה יותר

בר (בדוי) בת 18 | כתבה את השאלה ב-24/01/21 בשעה 10:51

אז אני יב ויש לי אחות גדולה ממני בת 28 וחצי היא בלימודים שלה יש לה דירה משלה עם החבר הם ביחד כבר 5 שנים. בסגר הראשון בגלל שהלימודים לא היו באוניברסיטה והיו דרך המחשב אז היא והחבר שלה חזרו לבתים של ההורים לתקופה והיה לחץ ומתח בתקופה הזאת (יותר לה) בגלל המגיפה, בגדול היא בחורה לחוצה וכשזה מגיע לזמנים אפילו יותר שמרגישים את הלחץ, והיא תחרותית עם האחים (אנחנו לא אוהבים את זה וכבר אמרנו לה) בנוסף היא כלכך מרגישה בנוח בבית שהיא שוכחת להתחשב או לדבר אלי בכבוד
נגיד היא הייתה בשיעור בסלון כי האינטרנט לחדר שלה לא מגיע, והשמע של המחשב שלה היה על full (היא טוענת שאין לה בעיות שמיעה) אז ביקשתי שתנמיך כי גם אני הייתי בלימודים של הבית ספר וזה עצבן אותה והיא התחילה לדבר אלי בטון תוקף (בלי קללות) אבל זה היה כאלו שביקשתי משהו לא בסדר, כאלו ביקרתי אותה, בקיצור כל התקופה הסגר הראשון הייתה קשה וכמעט רק ריבים איתה מיותר לציין שכשיש מתח איתה היא מדברת בטון תוקפני ופחות אכפת לה לשים לב לדברים.
אז לאחר כל התקופה הראשונה שהורידו את המגבלות אחרי ההלם החזק היא חזרה לדירה שלה כי אמרו לה יש שיעורים פרונטליים שאפשר לקיים באוניברסיטה אבל זה לא הסתיים, היא החליטה שעכשיו בקורונה היא תגיע בסופשים כל פעם אבל עם חבר שלה, בדרך כלל בלי קורונה הייתה באה וחוזרת בתחבצ בלי איתו מהדירה (היה בא בפעמים נדירות) אבל כי לא היה תחבצ בכלל בתקופה הזו וחבר שלה משתמש ברכב של המשפחה שלו אז עכשיו היא הייתה באה כל פעם איתו ברכב (מצאה לה איך להגיע).
את חבר שלה לא חיבבתי מהתחלה גם לא עכשיו משום מה לא מרגישה בנוח לידו, אני שמה לב שהוא מסתכל עלי באופן חודרני כאלו הוא בוחן אותי עכשיו אין אופציה לדבר איתה על זה ואפילו לא לנסות כי אני יודעת
ש1. יש לה את הטון התוקפני ואם היא תשמע את זה היא כנראה לא תאהב את זה ותתנהג ככה שוב 2. היא פוחדת לאבד אותו אז היא לא תעשה צעד קריטי שכנראה לדעתה זה יוביל פרידה. וכמובן בגלל שיש לה העדפה גבוה אליו (יותר מאליי בטוח).
אז הסופשים נהיו סיוט ולא נעימים היא מדברת בקול גבוה ולא מתחשבת שאני לומדת היא לא מרימה אחריה את הצלחת היא בקושי יוצאת מהחדר ואם כן היא כל רגע הולכת וחוזרת לחדר מיותר לציין ששומעים את ההליכה שלה גם בלי נעליים,
זה מרתיע אותי כי לא הגדלתי אגו וכן הלכתי ודיברתי איתה בשביל שיהיה נעים להיות בבית וזה לא נראה שהיא מיישמת את מה שדיברנו ולפני שיגיעו תגובות שיכול להיות גם אני לא בסדר אז אני לא מושלמת אבל אני לא מפריעה כמוה ובטח לא לה ואני לא מדברת בטון תוקפני כשאני מתעצבנת וכל דבר שנראה לה לא בסדר שאמרתי או ביקשתי היא פתאום יוצאת בהצהרה שאבקש ממנה סליחה כשרוב הפעמים זה הפוך בכלל אני לא מסוגלת להיות יותר בבית כשהיא מגיעה לא כיף לי אין לי חברים ללכת אליהם בכל זאת קורונה דיברתי עם ההורים שלי כבר
היא פשוט שתלטנית לפעמים היא מתנהגת כאילו היא במעמד של הורה, בקושי הפעמים שמדברים על נושא קשור לאחד מאיתנו והיא לא שופטת, גם בגלל הפער גילאים שלנו יש את זה שעוד לא עברתי עדיין את רוב הדברים כמו פסיכומטרי או צהל שהיא כן עברה וכשעולה בשיחות בבית הנושאים האלו לדעתה אני לא יכולה להגיד מה אני חושבת כי אני "עוד לא מבינה" ו "לא עברתי את זה" אז מתברר שגם לדבר ולשתף מה אני חושבת זה לא אופציה.
הדברים השתנו מאז שהיא עברה את כל זה היא לא מבינה את זה ובגלל זה חושבת שלא נכון שאני אגיד גם משהו בנושאים האלו אמרתי לה את זה אבל אני כבר נמנעת מלהגיד מה אני חושבת בשיחות האלה אם היא נמצאת.
סורי שחפרתי היה לי הצורך, אשמח לשמוע מה דעתכם הרלוונטי לכל זה רק לא להיות בבית בסופשים או משהו שיעזור לי לשרוד עד הצבא (עוד קצת מחצי שנה) אני רוצה לנוח בסופשים מהשיעורים שממילא כבדים זה רק גורם לי לרצות להתאושש יותר במהלך השבוע ואז נוצרים לי פערים בלימודים תודה לכל מי שקרא עד לפה אוהבת אתכם

ההרשמה קצרה וללא שום תשלום.

אז, בשביל מה להירשם?

כתיבת עצות בקלות ובמהירות

הוספת עצה ללא הרשמה

  • בטעינה...

עוד ממדור "מה שעובר עליי"