מדעי הנתונים B. S. C במסלול B. S. C - הם מומלץ לי להשקיע כדי להתקבל לתואר?

נועם בן 22 | כתב את השאלה ב-15/04/21 בשעה 16:05

היי,
- לאחרונה התחלתי להתעניין במדעי הנתונים - במסלול מערכות מידע. אני אוהב מחקר, אני אוהב לנתח דברים, בין אם זה על ידי מספרים או על ידי התעמקות והבאת הדברים לידי תוצאות. בצבא שירתתי בחיל המודיעין בתפקיד מחקרי ומאוד הציינתי בתפקיד. מבחינתי להיות שכיר באיזה חברה עם שעות נוחות או אפילו במשרד הביטחון תוך התעסקות בניתוח נתונים זה חלום. כיום אני נמצא במילואים ואני מנתח נתוני תחלואה ואני מאוד נהנה מההתעסקות המשמעותית.
יש כמה עניינים שמרתיעים אותי:
1. אני לא בטוח אם אוכל להתמודד עם המתמטיקה משום שבבית ספר היו לי לא מעט בעיות שלא אפשרו לי להוכיח את עצמי בתחום שרק גרמו לי לשנוא את ה(מקצוע) ואת אופן הלימוד היבש.
2. אני למשל סולד ממספרים אם אני לא מבין את הרעיון מאחוריהם, כך למשל לא מעניין אותי ללמוד מדעי המחשב כי אני לא מתעניין בפיתוח תוכנות, ואני רואה את עצמי בבירור פורש מהלימודים. לכן לימודים מרתיעים אותי כי אני יודע שזה לא כמו העיסוק בסוף כמדען נתונים, יכולים להיות הרבה קורסי מתמטיקה שאני אהיה צריך לשבת הרבה וללמוד גבולות וסדר יום הן בשעות הלימודים והן מחוצה להן. בשעות הפנאי אני אוהב לנתח למשל סקרי בחירות, לנתח ממוצע סקרים לאורך תקופות ושם המספרים לא מרתיעים אותי כי העיסוק מעניין אותי.
3. אני סובל מבעיות ריכוז, רק ממש לאחרונה קיבלתי אישור לכדורי ריטלין שמעולם לא לקחתי ואני יודע שזה השפיע מאוד על היכולות שלי בבית הספר, בפרט מול מקצועות משעמים שם היכולת שלי להתרכז ולא לחלום קשה הרבה יותר.

השאלות שלי הן, האם לדעתכם מומלץ לי להשקיע כדי להתקבל לתואר? אם כן, יש לכם עצות או משהו לומר בנושא? על בסיס מה שכתבתי, ראיתם משהו לנכון שאולי יכול להתאים לי ולא דווקא התואר המדובר?

אשמח לכל עצה שתהיה. תודה רבה ואחלה שבוע!

ההרשמה קצרה וללא שום תשלום.

אז, בשביל מה להירשם?

כתיבת עצות בקלות ובמהירות

הוספת עצה ללא הרשמה

  • בטעינה...

עוד ממדור "לימודים וסטודנטים"