בעיות עם אמא. איך להתמודד?

סתם עוד נערה... בת 17 | כתבה את השאלה ב-11/06/21 בשעה 16:33

אמא שלי חווה תקופה קשה.
באמת שהחיים שלי איתה מעולם לא היו דבש ומעולם לא הייתי מהבנות שרצות לאמא שלהן אבל תמיד אהבתי אותה איי שם בלב.
היחסים שלי איתה קשים...יחסים של אמא ובת toxic...היא כרגע מלאה בלחצים אז אני יכולה להבין...אבל המצב הוא כזה שהיא אמרה לי את הדבר הכי פוגע בעולם...
היא מאשימה אותי ואת אח שלי בעיקר אותי על זה שבגללי אין לה חיים אישיים עם גבר...כי כשהייתי קטנה יותר התנגדתי כי זה ברור רציתי את אמא וכנל אח שלי ועכשיו היא פשוט מוציאה את זה עליי כשאני כבר בת 17 עוד שנה שיכולה כבר לעוף מהבית...
ואם היא הייתה מביאה היה יכול להיווצר בלגן כי מעולם לא היה לה סבלנות רגשית אליי אז תבינו לבד.
היא טוענת עכשיו שאני הרסתי את האושר שלה, שאני בת נוראית, אגואיסטית, שאני יודעת רק לדרוש...
אני לא בת מושלמת כי אני לא עוזרת בבית,אני לא בת מושלמת כי יש לי בעיות פסיכולוגיות וכי אני לא עונה על הסטנדרטים של הבת שהיא הייתה רוצה שתהיה לה...,כי אנחנו יחסית ממוצע במשק בקושי גם...
אמא שלי חווה לחצים רבים בעיקר בירוקרטיים ואין לה זמן אליי,לא לשמוע אותי,לא לדבר אליי אבל בתקופה האחרונה היא יצאה מדעתה... נכון אני ואח שלי לא רצינו מישהו הביתה אבל להפיל הכל עליי זה לא חכם. היא הסיבה שלי לבעיות הפסיכולוגיות...
אני לא מושלמת בדיוק כמוה...
אבל נראה לי שאני באמת כנראה בעוד שנה אצטרך לעוף...
אמרתי לה שכן אכפתי לי למרות שאני לא עוזרת (רק בקניות ובירוקרטיה אני עוזרת עד כמה שאני מצליחה להבין) שאני חושבת איפה אלך לעבוד,כמה מתוך המשכורת אני אתן לה בישביל לשלם..אמא שלי מעולם לא ממש דיברה על רגשות ורק הראתה דרך מעשים לדאגה כלכלית (מסקנה שלי ושל אחי) וככה והיא מאשימה אותי...אמרתי שאני אנסה להראות יותר לתת לה להרגיש יותר כי באמת אכפת לי ממנה...היא אומרת זה שלמילים שלי אין ערך...
אמרתי לה שהפסיכולוגית חושבת שיהיה נכון שאני אלך לדירת שירות לאומי ושזה יעשה טוב לקשר ואמא שלי לקחה כאלו אני רוצה...אני רוצה כן אבל איך אמא תסתדר לבד...וזה נראה שאני עול ונטל עליה, היא מתארת אותי כשטן בתור ילדה קטנה - אני זוכרת שהייתי חפרנית וקצת חוצפנית אבל את השאר לא זוכרת....באמת... זה לא פעם ראשונה שהיא אומרת שאני מפריעה לה ככה סתם אם היא באמצע או בכללי שאני בעיקר מפריעה לה.. וזה גם לא פעם הראשונה שהיא מתארת אותי כשטן בתור ילדה... אני תרתי משמע מבינה שאין לי למי ללכת ושאף אחד לא צריך אותי...אם אני אחליט ללכת או משהו...
אני אנסה לדבר איתה מאוחר יותר בעוד כמה ימים אבל יש לי תחושה שפשוט באה לי ללכת ולא לחזור - להשאיר לה מלא כסף ברכה סופר מושקעת ולא לחזור ולהתקדם בחיים...אבל אני גם ככה מאמינה שהחיים שלי גמורים אז עכשיו עוד יותר...כי אני צריכה תמיכה משפחתית וגם כלכלית.

אני יודעת שזה הרבה בגלל הלחץ אבל אני מרגישה שזו תחילה של שנאה שתלך ותתעצם ואני בדרכ צודקת בתחושות שלי כי הרבה מכאן אני לא כותבת לכם.
כואב לי שאיפשהו עמוק בלב אני יודעת שאני אשמה בגלל התגובות,היחס, ההתנהגות אבל זה גם הרבה בגלל מה שהיא עשתה לי בחיים ושהיא מקטינה אותי.
אני יודעת שזה במקום מסויים אולי עושה לה טוב בזה שאני נשברת בגללה.. או שלא..

בבקשה תגיבו...אני צריכה לדבר עם מישהו וחברים שלי לא יבינו ואין להם זמן אליי.

ההרשמה קצרה וללא שום תשלום.

אז, בשביל מה להירשם?

כתיבת עצות בקלות ובמהירות

הוספת עצה ללא הרשמה

  • בטעינה...

עוד ממדור "מתבגרים"