אמא שלי פוגעת בעצמה מול העיניים שלי

מי בת 20 | כתבה את השאלה ב-19/06/21 בשעה 19:16

היי,
אני צריכה עזרה.
מאז שאני זוכרת את עצמי אמא שלי תמיד אכלה ארוחה אחת ביום, בדרך כלל ב12 בלילה כשהיא פנויה ויש לה זמן לעצמה, והגוף שלה התרגל לזה.
היא הייתה אוכלת הרבה לחם ביחד עם ארוחה גדולה והיא אמנם תמיד הייתה רזה אבל עם בשר על העצמות, רזה באופן בריא ונורמלי.
אמא שלי גם תמיד הייתה בעניין של בריאות, זה התחביב שלה, היא אוהבת ללמוד על כל מני דברים שקשורים לתזונה.
לפני כשנה סבתא שלי הגיעה למצב שהיא לא יכלה לחיות לבדה בבית מהתדרדרות לדמנציה ואמא שלי לקחה אותה אלינו במקום לזרוק אותה לבית אבות.
אמא שלי כל היום על הרגליים, ורק מי שחי עם בן אדם חולה אלצהיימר בבית יודע שהיא צריכה לשכנע את סבתא שלי לשתות מים, להתקלח, לקחת ויטמינים, וכל שאר הדברים, זו מלחמה תמידית ויום יומית ואמא שלי מטפלת בה 24/7 והיא כל היום על הרגליים.
לפני שעברתי דירה הייתי עוזרת ומטפלת בסבתא שלי גם, אבל מאז שעזבתי הכל נפל עליה.

לאחרונה התחביב שלה נהפך לאובססיה, ואני יכולה להבין אותה, היא כל היום מטפלת בסבתא שלי, לא יוצאת לחופשות, למסעדות, כמו אנשים נורמליים, וכשבן אדם כל היום בבית מתעסק במשהו שהוא שונא, די הגיוני שיפתח אובססיה למשהו.
היא התחילה לחפש תחליפים לכל מני דברים לא בריאים, הפסיקה לאכול הרבה לחם, כמעט הפסיקה לאכול דברים עם סוכר, והיא בעיקר אוכלת הרבה סלטים, וכך היא הגיעה למצב שהיא כמעט עור ועצמות.
שלא תבינו לא נכון, היא לא אוהבת את זה, היא מתביישת ללבוש בגדים עם שרוול קצר ומודעת לכך שהיא לא יפה ככה. אבל זה לא עוזר לה, היא כל היום על הרגליים מתרוצצת, שורפת אלפי קלוריות ביום, וגם כל הזמן בסטרס ולחץ, ומכניסה אוכל לגוף פעם ביום רק בלילה והאוכל הזה שהיא מכניסה לא משמין.
ושכחתי לציין שאמנם תזונה בריאה מעניינת אותה אבל היא גם מעשנת, ניסתה להפסיק אבל הגיעה למחשבות הרסניות.
אני לא יודעת מה לעשות, דיברתי איתה כל כך הרבה, אמרתי לה שאני מפחדת שיקרה לה משהו חס וחלילה, אבל זה פשוט לא עוזר... גם אבא שלי מדבר איתה.
הסיבה לכך שהיא לא אוכלת 2 ארוחות ביום הייתה מאז ומתמיד בגלל שכאשר היא אוכלת בצהריים או בבוקר היא מרגישה עייפה אחר כך ורוצה לישון, אבל מצד שני היא צריכה להמשיך את היום.

בכל פעם שאני מבקרת אותה אני לא מסוגלת להסתכל עליה, היא כל כך רזה ואני מרגישה שאני מחבקת כלום.
אשפוז מן הסתם לא בא בחשבון, היא מטפלת בסבתא שלי ובחיים לא תשלח אותה לבית אבות. והיא גם מאד חולת שליטה, זה פשוט יהיה להרוג אותה בדרך אחרת.
מה ניתן לעשות, אבא שלי מכין לה ארוחות כל פעם שחוזר מהעבודה אבל שוב, זאת רק ארוחה ביום.

ההרשמה קצרה וללא שום תשלום.

אז, בשביל מה להירשם?

כתיבת עצות בקלות ובמהירות

הוספת עצה ללא הרשמה

  • בטעינה...

עוד ממדור "מה שעובר עליי"