להמשיך איתה או לחתוך?

רון בן 24 | כתב את השאלה ב-24/07/21 בשעה 22:24

אני בקשר עם בחורה דתיה מעל 3 חודשים הכל מושלם כימיה טובה, התאהבות, פרפרים, מגע, הכרנו את ההורים...
לא מפסיקה להגיד כמה היא אוהבת..
לא רבנו פעם אחת, לא מתיחות כלום...
הקטע שאני מגיע ממשפחה דתית אבל כבר כמה שנים לא דתי, ולאחרונה היא גרמה לי קצת לחזור לדת.
ובאמת עשיתי צעד כמו להניח תפילין, לשים כיפה(בעיקר איתה), אבל יש דברים שאני עדיין לא מסוגל כמו תפילות...
והיום היא אמרה לי משפט כזה "אם לא תלך בשבת לבית כנסת כל התפילות אני אפסיק לדבר איתך"
חייב להגיד שהייתי בשוק!

מעולם לא דיברה איתי ככה מפחד שככה ייראו החיים שלנו שהיא תקבע לי דברים ותאיים עליי.
רציתי שהיא תגיד לי שיש דברים שהיא רוצה שאני אעשה, שמפריעים לה, אבל השפה הזאת פתאום גרמה לי לחשוב איך ייראה הקשר שלנו בעתיד.
חייב להגיד שהיא בעצמה לא מתפללת. ולבית כנסת ודאי שלא הולכת. ושאמרתי לה את זה היא אמרה שזה חובה לגברים לא לנשים.

אני לא יודע מה לעשות מצד אחד כיף לי איתה זה קשר שלא היה לי הרבה זמן והרגשתי שהשקעתי בו גם המון אנרגיות עם זה נפשית, כלכלית (מסעדות, מתנות, דלק) וזמן...

ומצד אחד אני לא רוצה שנחיה ככה שמשהו יפריע לה היא תאיים ותדבר בצורה כזאת...

אם אחתוך זה יהיה קשה מאוד לשנינו אבל אולי עדיף עכשיו מאשר שבהמשך יהיה יותר קשה...