סובלת מהפרעת פוסט טראומה מורכבת לא מאובחנת

ניב בת 23 | כתבה את השאלה ב-30/11/21 בשעה 18:08

היי , אני ניב בת 23 , ערה וכותבת פוסט אנונימי ב03:03 בלילה .
למה ? כי אני מתוסכלת .
אני מתוסכלת מזה שאין שם לסבל שלי .
בעצם יש שם . אבל אין טיפול ובטח שאין הכרה בכאב האמיתי הנפשי והפיזי שאני חווה. ובהשלכות שלו על היכולת שלי לתפקד כאדם בוגר.

נתחיל מהתחלה , אני ניב ויש לי פוסט טראומה מורכבת , שניגרמה כתוצאה מיחס מתעלל ומתמשך בילדות , התעללות פיזית מילולית ומינית .

אני ניב ואני בן אדם בוגר , שרוצה לחיות חיים טובים ופשוטים.
אבל נתקלת באתגרים נפשיים , דפוסי התנהגות והפרעות פיזיות לנהל אורח חיים תקין .
אני ניב ואני דפוקה .
כי משהו דפק אותי כשהייתי ילדה וחסרת אונים , ולא היתה לי שום דרך להגן על עצמי , חוץ מלאמץ ראיית עולם מעוותת של זה מה שתקין שככה המציאות וככה זה הכי טוב .
בגיל מאוד צעיר נשברה אצלי היכולת להאמין באנשים או בעצמי , אני שבר כלי ,
שאולי נירא מתפקד מבחוץ
אבל בפנים אני מתמודדת עם שדים
אני מפחדת לפגוע בעצמי או באחרים.
אני מפחדת לחיות
מפחדת למות .
הכל מפחיד מאיים ומשתק.
יש ימים שאני מפחדת לצאת מהבית
מפסידה לימודים מפסידה חומר , אני צוברת פער ויודעת שאין לי איך לעצור את הנסיגות במצבי רוח שלי חוץ מלרכך את המכות , לרכות לקצת כוח לקוות שיעבור.
אני חווה ניתוקים מהמציאות , שהם תוצאה של מנגנון הגנה של הכחשה והדחקה של סיטואציות טראומטיות. דיסאצוסציה .
והכי קשה , אני סובלת מהתכווציות ובכי מתוך שינה ,
מה שמאוד מפריע להחזיק קשר זוגי , תשאלו את הבני זוג לשעבר . ואני תמיד קמה בבוקר עם שרירים תפוסים מתנועות לא רצוניות פתאומיות .
בכלל מאוד קשה להחזיק זוגיות כשהנפש מתנהלת כמו ספינה באמצע סערת ים . שום דבר לא יציב והיחסים תמיד משחזרים יחסי תחות ושליטה הערצה עיוורת ווחרדת נטישה .
טופלתי בכדורים נגד חרדה ודיכאןן שונים , טופלתי בטיפול קוגנטיבי או התנהגותי , בתקופות שונות , אבל קשה להתמיד כשהנפש שלך קרועה , גם אם מבחוץ את בחורה חמודה וחייכנית .
ולמרות כל זה , האבחנות שניתנו לי אף פעם לא הגדירו אותי לגמרי ,
בהתחלה קיבלתי אבחנה של אשיות גבולית , אבחנה בעיתית שמצביעה על האישיות שלי כסיבת הבעיה.
אחרכ אובחנתי כבעלת הפרעת אכילה שהיא רק אחד מהסיפטומים של הבעיה עצמה ובהמשך הועילו לתת לי הפרעת דחק פוסט טראומתית .
הפרעה שמכירה בטראומה המינית ובהתעללות בילדות כמקור הטריגר להתפחות הפרעת אשיות .

ועדין יש הבדל בין ההגדרות השונות , והפרעת פוסט טראומה מורכבת היא הגדרה הנכונה להתעללות מינית פיזית של יחסי שוחט נישחט במיוחד בין הורים לילדים. האבחנה הזאת יכולה להציל חיים של אנשים שלא מטופלים .
והאבחנה הזאת עוד לא קבילה במונחים פסיכיאטרים ולכן גם לא מטופלת .
המחקרים לגביה מועטים ולכן גם הנתונים.

וכשאני יוצאת וניכנסת מעוד משבר אני תוהה לעצמי אם רק היה מישהו שהיה קורא למצב שלי בשם ו מתאים לי טיפול מכל סוג שהוא שהוא מותאם אליו , יכול להיות שהיתי יכולה להרגיש יותר טוב .

אני לא לומדת פסיגולוגיה או פסיכיאטריה , אבל אני חושבת שכמתמודדת עם הפרעת פוסט טראומה מורכבת , אני כבר שנים נע ונד בין תרופות שונות לטיפולים שונים בין תיקווה ליאוש , ואולי עם אבחנה מדויקת וטיפול נכון דברים היו יכולים להיות אחרת.

זהו.
פרקתי את זה . ואם אתם.ן מכירים את הנושא או מישהו בעל אבחנה דומה , מוזמנים להגיב .

עדכון מניב, שואלת השאלה 2021-12-01 15:27:31

היי לכולם כולם , כל מי שהקדיש מזמנו ורשם תגובה , אני חייבת לאומר שהתגובות פה הפתיעו אותי כל כך לטובה , שלא ציפיתי לכזה יחס חם ומכיל , אני מעריכה מאוד כל מילה טובה שנרשמה וכל חיזוק שנשלח , התגובות פה באמת גרמו לי להרגיש פחות אשמה ולהאמין שלאט ובטוח יהיה בסדר , אני אמשיך לנסות לרצות ולהבריא מהכאב , וכל אחד כאן עזר בקצת לתחושות הקשות. כתבתי את זה ברגע של חולשה , וזכיתי לקבל הרבה עוצמה וחיזוק מאנשים יקרים פה , אם הייתי יכולה לענות לכל אחד באופן אישי הייתי עושה את זה , בוחרת להודות לכולכם , המילים שלכם , אנונימיות וורטואליות ככל שיהיו חיזקו אותי באופן ממשי . תמישכו להיות טובים. תודה .
שמור עדכון

ההרשמה קצרה וללא שום תשלום.

אז, בשביל מה להירשם?

כתיבת עצות בקלות ובמהירות

הוספת עצה ללא הרשמה

  • בטעינה...

עוד ממדור "מה שעובר עליי"