החברה לא שילמה פנסיה וחלק מתשלומי השכר, מה לעשות?

רוני בן 30 | כתב את השאלה ב-17/01/22 בשעה 19:28

היי

עבדתי בחברה מסוימת במשך שנתיים ו-4 חודשים.
חתמנו על חוזה בשכר מסוים. לצערי החברה התנהלה מולי בצורה מחפירה אבל לא הייתי במצב שיכולתי לעזוב בגלל כל העניין של הקורונה ומשבר התעסוקה שפקד את ישראל, אז חייתי עם המצב והחלטתי להמשיך לעבוד.
תלושי השכר שקיבלתי בהתחלה היו גם כן חלקיים. בשלב מסויים על פי חוק (לדעתי 6 חודשים) חייב המעסיק להפריש פנסיה לעובד. אז לחצתי על הבוס שלי שיפריש לי פנסיה על פי חוק (אני אפילו לא אמור לבקש). בתלושים הוא הוריד לי סכום מסוים לפנסיה.
לפני חודש וחצי החלטתי שדי, שאני חייב להמשיך הלאה, ומצאתי עבודה חדשה.
עכשיו מסתבר, שלא הופרשו לי כלל דמי הפנסיה שאני אמור לקבל, והופרשו בתלושים.
אגב, רק בשנה האחרונה התלושים שלי כללו את הסכום לתשלום שסיכמנו עליו בחוזה.
בקיצור החברה הזאת גורמת לי לעוגמת נפש רצינית, חסרים לי כספים שלא קיבלתי, שלא נדבר על פנסיה שאני לא רואה כלל.
אני לא יודע עד מתי המעסיק רשאי לעכב את התשלום מרגע העזיבה שלי, האם הוא כבר עבר על החוק?
מאז שעזבתי אני מנדנד לבוס שלי שישלם לי את מה שמגיע לי והוא מורח אותי כל פעם מחדש ואומר אני מקווה שנסדר את זה בקרוב. הבקרוב הזה לא מגיע.
אני באמת לפעמים לא ישן בלילה, לא נרדם, כי אני חושב על מה שקורה לי מול העבודה הקודמת. אני לא יודע למי לפנות ומה לעשות, אין לי ניסיון בעניינים הללו כלל.
מה שאני כן יודע זה שאיבדתי את הסבלנות שעוד היתה לי.
אני חייב עזרה, בבקשה תעזרו לי, לאן מתקדמים מכאן? מהם זכויותיי?
אני כל כך מאושר שעזבתי את העבודה הקודמת והגעתי למקום מסודר שמכבד אותי ואת מה שמגיע לי, אבל אני רוצה לשים את מה שקורה מאחוריי.

תודה מראש למשיבים.

ההרשמה קצרה וללא שום תשלום.

אז, בשביל מה להירשם?

כתיבת עצות בקלות ובמהירות

הוספת עצה ללא הרשמה

  • בטעינה...

עוד ממדור "עבודה וקריירה"