תמיד אהבתי עיצוב ואומנות ומרגישה שהקורס שעשיתי לא מספיק לי, כדאי להתחיל תואר?

טל בת 29 | כתבה את השאלה ב-07/08/22 בשעה 17:27

תמיד אהבתי עיצוב ואמנות ויש לי חוש לזה, כשרון שדורש פיתוח והשקעה והכי חשוב - אהבה גדולה לתחום. בעוונותיי בגיל 21 החלטתי אחרת ובחרתי בתואר שלימים הבנתי שאני לא אוהבת. בנוסף לא ראיתי בו בטחון כלכלי בכלל.

השנה בגיל 29 החלטתי לעשות הסבה מקצועית גם בשביל האהבה שלי וגם בשביל הפרנסה כשמראש פסלתי את עניין התואר משיקולי זמן וכסף. בחרתי לעשות קורס עיצוב גרפי שאמור לשלב uiux, נמשך כשנה וחצי. עברה כחצי שנה מהקורס, ואני מרגישה בתוכי שזה לא מספיק. אני צמאה ללמוד, להתפתח, למתוח את הגבולות של עצמי, לגלות תחומים שלא הכרתי קודם ולראות לאן אני יכולה להתפתח עוד.

אם אחליט ללכת על תואר, ובנחה שאתקבל בניסיון הראשון, אני אתחיל ללמוד רק לקראת גיל 31! אני לא יודעת לאיזה תחום מקצועי ספציפי אני מכוונת ולכן אני מאוד חוששת ללכת לכיוון תואר. אם בסוף אלך למשהו שלא בהכרח ידרוש ממני תואר - אני מבזבזת עוד 5 שנים!
בשורה התחתונה - אשמח לשמוע את דיעותיכם.

כדאי להתחיל תואר שאסיים רק בגיל 35??
אין לי חסכונות, הבנתי שזה תואר תובעני וגם יקר. יתכן שיהיו מלגות, ומשנה שלישית אפשר לשלב משרת סטודנט, אבל זה ייקח זמן.
מה עם חתונה בשנים האלו? ילדים? אני לא רוצה להיות אמא סטודנטית ענייה ואני גם לא רוצה להיות אמא רק אחרי גיל 35.

מצד שני אני לא רוצה לחיות את החיים בתסכול שלא הגשמתי את השאיפות ואת היכולות שלי.
זהו אשמח לכל דעה, תודה למי שקרה עד לפה ❤️

ההרשמה קצרה וללא שום תשלום.

אז, בשביל מה להירשם?

כתיבת עצות בקלות ובמהירות

הוספת עצה ללא הרשמה

  • בטעינה...

עוד ממדור "לימודים וסטודנטים"