
תמונה - איטום טל
כשחיפשתם בית דמיינתם דשא ירוק וגינה, בית לבן עם גג רעפים אדום, ובריכה...בסלון?
נזילות מים מגג רעפים מפתיעות בעלי בתים רבים, שהאמינו במיתוסים שגויים הן בנוגע לגג והן בנוגע לדרכי הטיפול, התחזוקה והאיטום שלו. המיתוסים הללו, לא רק שגורמים לרבים לבחור בשיטות התקנה ויישום שאינן כוללות פעולות איטום, אלא גם לחשש גדול מפני עבודות מורכבות ותיקון יקר בעת דליפה או חלחול מים מפתיע מן הגג.
בחנו עבורכם את כל המיתוסים והאמירות הנפוצות לגבי איטום גגות רעפים, וכללנו כמה טיפים והמלצות לטיפול בגג במקרה של דליפה, מבלי שתצטרכו לקחת משכנתא שניה:
אין צורך באיטום גג רעפים
בעבר נהוג היה לבנות גגות רעפים, ללא יישום של שכבת איטום מתחת לגג, בהתבסס על כוח הגרביטציה שיביא לסילוק ולהגרה טבעית של המים, בזכות המבנה המשופע של הגג. על פניו מדובר בהנחה הגיונית, ואכן תכנון ויישום נכון של השיפועים והנחה נכונה של הרעפים, הביאו לרוב לגגות עמידים למים למשך שנים ארוכות. הבעיה נוצרה כאשר חלפו השנים, ורעפי הגג סבלו מבלאי טבעי, היווצרות של סדקים ושברים, תזוזה של הרוכבים או פגיעה של אלמנטים חיצוניים דוגמת אנטנות ודודי שמש. מאחר והגג לא עבר איטום יסודי במקור, הספיקו ליקויים קטנים ברעפי הבית לגרום לחלחול מים ולדליפה.
הפתרון? במקרה בו מדובר בגג רעפים קיים ובדליפה- יש לבחון את מקורות חלחול המים והליקויים בגג ולבצע טיפול נקודתי בליקויים, לצד איטום חיצוני של הגג באמצעות אחת ממספר דרכים אפשריות, בהתאם לסוג הגג ולקונסטרוקציה.
במקרה של בניה חדשה של בית עם גג רעפים- התעקשו על איטום מלא של הגג בטרם הנחת הרעפים, ואל תסמכו על המכניקה בלבד.
במקרה של רעפים סדוקים צריך להסיר ולהחליף אותם
רבים מאמינים כי כאשר מתגלים סדקים ברעפים, יש צורך בהחלפה של רעפי הגג כולם, על מנת להבטיח רצף מבני בהנחת הרעפים ולשמור על מראה אחיד. מטבע הדברים החלפה של הרעפים באופן זה צפויה להיות מורכבת ויקרה, מה שמייצר חשש ודחיה, לעתים במחיר של התמודדות עם רטיבות ממושכת וגרימת נזק מצטבר לתשתיות הבית.
למעשה, בתחום האיטום קיימים מגוון סוגי פתרונות, אשר אינם מחייבים את החלפת הרעפים כולם, החל ממילוי סדקים ותיקון ליקויי איטום ברעפים קיימים, החלפה של רעפים בודדים ברעפים במראה דומה או זהה, החדרת חומרי איטום בין חריצי הרעפים שנוצרו וסגירתם, ופתרונות מותאמים נוספים בהתאמה למצב הגג.
לא ניתן לאטום גג רעפים ביריעות ביטומניות
יריעות ביטומניות מספקות את שיטת האיטום העמידה והמתקדמת ביותר, ולמרות שעלותה יקרה ביחס לשיטות איטום אחרות, עמידותה ארוכת השנים הופכת אותה למשתלמת לטווח הארוך. נהוג לחשוב כי לא ניתן לבצע איטום גגות רעפים באמצעות יריעות ביטומניות, שכן מדובר ביריעות אשר מולחמות ונצמדות אל המשטח, וגג רעפים אינו מספק משטח כזה. מיתוס זה נכון בחלקו: אכן לא ניתן ליישם יריעות ביטומניות מעל לגג רעפים, אולם ניתן בהחלט להקדים תרופה למכה ובעת בניית הבית או השיפוץ שלו, לבצע איטום של משטח הגג ביריעות ביטומניות, ומעל לשכבת האיטום להניח את הרעפים.
שיטה זו מבטיחה איטום מיטבי המספק גם שכבת איטום מעולה על בסיס המבנה, וגם שיפוע שגורם לניגור ולסילוק טבעי של מים.
מה חשוב לדעת כשאוטמים גג רעפים?
איטום נכון של גג רעפים יתבצע בקיץ. ככלל, עבודות איטום גגות ומבנים חיצוניים מומלץ לבצע בקיץ, על מנת לאפשר לחומרי האיטום ייבוש מהיר ומיטבי. במקרה של איטום גג רעפים, מלבד הצורך בייבוש החומרים, בימות החורף קיימת סכנת החלקה ומגבלת נגישות שעשויה למנוע את האפשרות לביצוע האיטום, ולדחות את העבודה לימים יבשים יותר.
איטום מקומי לצרכי תחזוקה- במידה וגג הרעפים הוא גג ישן, אין צורך להמתין לדליפת מים אל תוך הבית, ומומלץ לבצע תחזוקה שוטפת ובדיקה שנתית של מצב הרעפים. סדקים ברעפים נוטים להתרחב בחום ו/או כנגד משקעים ולחץ, וניתן לטפל בהם בעודם בהתהוות, באמצעות חומרי מילוי ואיטום מתאימים, טיפול שיחסוך נזק מצטבר ועלויות בהמשך.
הסרת אלמנטים והתקנים- איטום מלא של גג רעפים מחייב הסרה מלאה של התקנים חיצוניים, בניהם דוודים וקולטי שמש, מקלטים ואנטנות, כמו גם ניקוי יסודי של הגג. האיטום החיצוני מתבצע באמצעות חומרי איטום אקריליים, חומרים פולימריים וסיליקון, ויוצר שכבת איטום שקופה המשמרת את מראה הרעפים ומגינה על המבנה מפני חדירת מי גשמים ולחות.
המערכת האוטומטית של AskPeople זיהתה תגובתך תוכן המצריך את בדיקת צוות האתר
(תוכן שיווקי ללא הסכמה / פוגעני / לא חינוכי / ניסיון להעברת מס' טלפון / כתובת Email)
תגובתך נשלחה לבדיקת צוות האתר.