
תמונה Freepik
אין ספק כי שותפויות עסקיות יכולות להיות מלהיבות ומעצימות כאשר הן נוצרות בין אנשים בעלי חזון משותף, כישורים משלימים ואמון הדדי. אך בחלק מן המקרים, גם כאשר השותפות מתחילה בצורה טובה, ישנן לא מעט נסיבות שמשתנות עם הזמן אשר עלולות לערער את היסודות שעליהם היא נבנתה. הבדלים בגישה, חוסר התאמה בציפיות או אתגרים בתקשורת - כל אלה יכולים להצביע על כך שהגיעה העת לשקול מחדש את המשך השותפות .
במקרים מסוימים, הפירוק של שותפות עסקית שאינה מוצלחת הוא הכרחי, על אף שזוהי החלטה קשה. במאמר זה נציג בפניכם כמה מן הסימנים העשויים להצביע על כך שכדאי לשקול לפרק שותפות עסקית, על מנת לאפשר לשותפים להמשיך הלאה.
חוסר הסכמה מתמשך על כיוון אסטרטגי
שותפים עסקיים חייבים להיות מסוגלים להגיע להסכמות על הכיוון האסטרטגי אליו שואף בית העסק, לרבות קבלת החלטות על מוצרים חדשים, התרחבות לשווקים חדשים והשקעות עתידיות. כאשר ישנם חילוקי דעות עמוקים ומתמשכים בנושאים אלו, הדבר יכול להצביע על חוסר התאמה בין השותפים. אם לאחר דיונים ארוכים וניסיונות לגשר על הפערים עדיין אי אפשר להגיע להסכמה, יכול להיות כי הגיעה העת לשקול ללכת בדרכים נפרדות.
ירידה באמון ותקשורת לקויה
אמון ותקשורת פתוחה הם מרכיבים קריטיים להצלחה של שותפות עסקית. כאשר השותפים מתחילים להסתגר אחד מול השני, להאשים ולהטיל ספקות בכוונות של השותף, זה סימן בעייתי. גם קושי לשתף במידע חיוני או חוסר רצון להקשיב זה לזה מעידים על בעיה. אם ניסיונות לשיפור התקשורת נכשלים והאמון נעלם, יהיה קשה מאוד להמשיך את קיומה של השותפות. פירוק השותפות עשוי למנוע הידרדרות נוספת ביחסים.
ציפיות שונות בנוגע למעורבות והשקעת זמן
שותפים עסקיים צריכים להיות מתואמים בציפיות שלהם לגבי מידת המעורבות הנדרשת בעסק. אם אחד השותפים מצפה להשקיע יותר זמן ומאמץ בפיתוח העסק בעוד השני מעוניין במעורבות מועטה יותר, בסופו של דבר זה יוביל לחיכוכים. חוסר שביעות רצון מתמשכת של אחד הצדדים בנושא זה יכולה להצביע על צורך בשינוי, אולי בדמות פירוק השותפות.
אבדן אמונה בהצלחת העסק
כאשר אחד השותפים מאבד אמונה בפוטנציאל של העסק להצליח בטווח הארוך, הדבר מהווה סימן אזהרה רציני. חוסר ביטחון ביכולת לממש את החזון או להשיג רווחיות, או תחושה שהשוק אינו מוכן למוצר או השירות - אלה עשויים לגרום למתחים וקונפליקטים קשים בין השותפים. לעיתים פירוק השותפות בשלב מוקדם הוא הכרחי כדי לאפשר לכל אחד מהצדדים ללכת בדרך הנכונה עבורו.
שינויים משמעותיים במצב אישי של אחד השותפים
לעיתים שינויים גדולים בחיים האישיים של אחד השותפים, כמו נישואין, גירושין, הולדת ילדים או מעבר דירה משפיעים גם על מחויבותו לעסק. עלייה באחריות יכולה לגרום לו לרצות לצמצם מעורבות או לחלופין לדרוש יותר גמישות. אם הדבר יוצר קושי להמשיך את השותפות, אולי זה מעיד על כך שהגיע הזמן לשינוי.
זקוקים לסיוע? לצורך ייעוץ ראשוני ללא עלות התקשרו 050-711-8585 או היכנסו לאתר משרד עורכי הדין דרעי רייפר ושות' .
המערכת האוטומטית של AskPeople זיהתה תגובתך תוכן המצריך את בדיקת צוות האתר
(תוכן שיווקי ללא הסכמה / פוגעני / לא חינוכי / ניסיון להעברת מס' טלפון / כתובת Email)
תגובתך נשלחה לבדיקת צוות האתר.