
תמונה FREEPIK
אז ראיתם מתכון מדליק באינטרנט באיזה אתר באנגלית. הכנתם את המתכון בדיוק לפי ההוראות, שמתם כוס מים והקפדתם על מדידות מדויקות. אבל בסוף הכל יצא רך מידי ולא נראה כמו במתכון. למה זה קרה?
הידעתם כי המושג ’כוס‘ הוא לא יחידת מידה שווה בכל מדינה? גם גביע סטנדרטי של גבינה לעוגה בישראל, הוא לא בהכרח בעל אותו נפח של גביע גבינה לבנה באירופה. עלינו לשים לב לדברים הללו כאשר אנו מבשלים.
אם הסתבכתם תוכלו למצוא דף המרת מידות ומשקל לאפייה ובישול באתר פודיק של שחר חן – יש לכם גם מחשבון המרה שתוכלו להשתמש בו ולהמיר מה שתרצו!
לפני שני עשורים, כאשר רצינו לבשל או לאפות, מקורות המידע שלנו היו ספרי הבישול, מתכונים מהתקשורת או מתכונים שעברו מיד ליד. כיום אנו חיים בתקופה שבה יש שפע של מידע. מתכונים זורמים אלינו בקלות באמצעות האינטרנט, אפליקציות ורשתות חברתיות. אנו זוכים להכיר רעיונות חדשים, מוצרים חדשים וחומרי גלם שבעבר לא הכרנו. והתוצאות הן נהדרות. אנו נהנים משפע של מתכונים יצירתיים וגיוון על הצלחת. אבל מצד שני ישנה גם בעיה, לא תמיד אנו מכירים את יחידות המידה של המתכונים שאנו רואים ברשתות החברתיות. למשל בארץ אנו מודדים בגרמים, ובחו“ל מודדים ביחידות אחרות. לכן עבור כל מי שאוהב את אמנות המטבח יש צורך בהמרת מידות ומשקל לאפייה ובישול.
בעזרת המרת מידות ומשקל לאפייה ובישול אנו תמיד יכולים להמיר את המידות שאנו רואים במתכונים. כך קל לנו יותר לבשל ולאפות בצורה מדויקת ובלי ניחושים. כך אנו גם יכולים לשנות את המתכונים או למצוא תחליפים בצורה מדויקת יותר.
כאשר אנו מבשלים או מכינים דברי מאפה, בוודאי שאין לנו את הסבלנות להתחיל לבצע חישובים של המרת מידות. אנו זקוקים לכלי שיאפשר לנו לבצע המרה מהירה ומדויקת. ולשמחתנו היום אפשר לעשות זאת בקלות באמצעות האינטרנט.
כאן באתר תוכלו למצוא טבלה להמרת מידות ומשקל. אינכם צריכים לערוך חישובים, אתם פשוט מזינים אל תוך המערכת את הכמות ויחידת המידה המקורית, ומיד מקבלים את יחידת המידה המוכרת לכם. כך תוכלו לדעת כמה כוסות צריך לשים כאשר המתכון אומר לכם 300 מ“ל שמן, כמה גרם קמח זה 20 אונקיות או איזה טמפרטורה צריך לשים את התנור כאשר אומרים לכם 240 מעלות פרנהייט. אין צורך לנחש, אפשר פשוט להמיר ולמדוד בצורה מדויקת. זהו כלי עזר חשוב וקל לשימוש שילווה אתכם בכל מתכון.
להכין את המתכונים בדרך שלנו
כאשר אנו מבשלים או אופים, אנו לא תמיד נצמדים למתכונים המקוריים. לפעמים אנו רוצים לשנות משהו. זה יכול להיות שינוי מטעמי כשרות, כמו למשל מתכון עם חמאה שנרצה להמיר לשמן צמחי. זה יכול להיות שינוי הנובע מהזמינות של המוצרים וכו‘. טבלת המרות מסייעת לנו גם בזה. כאן נוכל לראות כמה כפיות שמן צריך במקום 100 גרם חמאה, או כמה סטיביה נצטרך בשביל להחליף את הסוכר. טבלת ההמרות מאפשרת לנו לעשות את הכל בצורה מדויקת יותר.
לפעמים אנו גם רוצים לשנות את הכמות הסופית. למשל העוגה עשויה להיראות לנו גדולה מידי ונרצה להפחית את הכמויות ולהשתמש בתבנית קטנה יותר. אך כיצד נדע בכמה להפחית? בשביל זה בדיוק יש לנו טבלת המרת ומידות ומשקל, היא מסייעת לנו לדעת בכמה אחוזים צריך להפחית את כל הרכיבים.
לפעמים אנו מאלתרים ועושים בערך, ובדרך כלל זה יוצא בסדר. בעיקר אם יש לנו ניסיון ואנו יודעים לאזן בין הדברים. אך מתכונים מסוימים, כמו למשל עוגות דורשים כמויות קצת יותר מדויקת. כל טעות במדידה עלולה לפגוע במרקם ולא להביא לתוצאות הרצויות. לכן טבלת המרות למשקלים ומידות היא כלי מאוד שימושי.
כתבה זו נכתבה על ידי צוות הכותבים של בלוג האוכל פודיק – אוכל טעים בצ'יק של שחר חן
המערכת האוטומטית של AskPeople זיהתה תגובתך תוכן המצריך את בדיקת צוות האתר
(תוכן שיווקי ללא הסכמה / פוגעני / לא חינוכי / ניסיון להעברת מס' טלפון / כתובת Email)
תגובתך נשלחה לבדיקת צוות האתר.