0 אנשים צפו, 0 כתבו תגובות, 0 דרגו את התגובות

איך מכינים ארטיק קרח בקלות

מערכת AskPeople | הטיפ פורסם ב-26/11/23 בשעה 13:49

איך מכינים ארטיק קרח בקלות

תמונה PIXABAY

 

 

אין כמו ארטיק קרח ביום קיץ חם ולוהט, אך לא חייבים ללכת לסופר, למכולת או לקיוסק כדי ליהנות משלגון, כלומר ממעדן קרח על מקל בטעם פירות או בכל טעם אחר. רוב הישראלים אוהבים ללקק ארטיקים קפואים על מקל, אך כיום אפשר להכין את השלגון גם בבית וליהנות מארטיק קרח טעים ואיכותי העשוי מכמה מרכיבים פשוטים שיש בכל בית.

 

אגב, כדאי לדעת כי ארטיק קרח מכונה בעברית תקנית שלגון, ולמעשה מקור המילה העממית ארטיק נובע משמה של חברה שייצרה ושיווקה שלגונים שיוצרו לפי מתכון שנרכש ממפעל לייצור ארטיקים בבלגיה ששמו Arctic (חוג הקוטב הצפוני), לכן זהו שיבוש שם שהשתרש בקרב תושבי ישראל.

 

מה מומלץ – ארטיק קרח ביתי או תעשייתי?

ארטיק קרח הנקרא גם בשמות קרטיב, שלגון וקרחון, הוא מאכל עממי ופשוט למדי שמכיל רכיבים כמו מים, מיץ פירות או תרכיז ממותק בטעם אחר, סוכר וחומרי טעם, צבע וריח. הארטיק התעשייתי מכיל כמות גבוהה של סוכר וכימיקלים שונים, ובהם חומרים משמרים וחומרים מייצבים. אמנם הקרטיבים שנמכרים ברשתות הקמעונאיות, במכולות השכונתיות ובקיוסקים נמצאים תחת פיקוח, אך הם מכילים כמות גבוהה של סוכר וחומרים תעשייתיים המשמשים להארכת חיי המדף של המוצר, לשמירה על מרקם אחיד וייחודי של הארטיק ולהשגת הטעם הרצוי.

 

לכן, עדיף להכין ארטיק קרח בבית ולשלוט בכמויות הסוכר, וכאשר מכינים את הקרחון בבית אין צורך להוסיף חומרים מייצבים ומשמרים או חומרי טעם וריח תעשייתיים, הידועים כחומרים לא בריאים. בנוסף לזאת, כאשר מכינים את הארטיק קרח בבית משתמשים במים צלולים ואיכותיים ולא במי ברז רגילים כמו שעושים במפעלי המזון והגלידות. אפשר למלא תבניות ארטיק במים מסוננים, כלומר מים איכותיים ומטוהרים ממתקן בר מים ביתי.

 

איך להכין ארטיק קרח בקלות ולבד בבית?

להכנת ארטיק קרח בקלות ולבד בבית כל מה שצריך זה להכין מראש את המרכיבים הבאים:

  • חצי כוס של מיץ פירות, עדיף לסחוט מיץ טרי מפירות זמינים שיש בבית, בהתאם לטעם האישי.
  • כוס מים קרים, מומלץ להשתמש במים מסוננים ומטוהרים.
  • רבע כוס סוכר לבן או חום.
  • תבנית להכנת ארטיקים המתאימה למקפיא הביתי.
  • מקלות עץ או פלסטיק לארטיקים, ניתן למצוא את המקלות ברשתות המזון ובחנויות מובילות ליצירה.

הוראה ההכנה של ארטיק קרח ביתי בקלות:

בשלב הראשון סוחטים מיץ מפירות טריים כמו אבטיח, אפרסק, מנגו, מלון, אננס, משמש, נקטרינה וכדומה. אגב, אפשר להכין מיץ פירות לארטיק גם מפירות קפואים שאינם נמכרים בעונת הקיץ, למשל תות שדה, פירות יער שונים וכו'. אם אין מכשיר לסחיטת מיץ פירות אפשר לחתוך את הפרי לקוביות ולהכין מחית פירות באמצעות בלנדר עוצמתי. אפשר להשתמש גם במיץ פירות קנוי ללא חומרים משמרים וללא חומרי טעם וריח.

 

את מיץ הפירות מכניסים לתוך סיר קטן ומעמידים אותו על הכיריים. יש להוסיף לסיר מים וסוכר, להביא לרתיחה תוך כדי ערבוב מתמיד. לאחר הרתיחה מכבים את האש (או סוגרים את הכיריים החשמליות), ומניחים בצד את הסיר עד שהתערובת מתקררת לחלוטין.

 

כעת יוצקים את התערובת הנוזלית לתבנית ארטיקים, יש למלא היטב את השקעים בתבנית עד לגובה הרצוי, בהתאם לסימון של היצרן. בשלב זה מכניסים את המקלות לתבנית הייעודית של הארטיקים ומכניסים למקפיא למשך 6 שעות או יותר, יש להמתין עד שכל הארטיקים קופאים לגמרי.

 

כדי לשדרג ארטיק קרח ביתי אפשר להוסיף לתערובת שברי פירות קצוצים, קרמל, דבש או סילאן, סוכריות צבעוניות וכיוצא בזה, ומומלץ להשתמש רק במים מסוננים וצלולים.

 

 

אצלנו, כל אחד יכול להוסיף תגובה... גם מבלי להירשם!
אבל, אנו ממליצים לך להירשם למערכת המייעצים
בהרשמה קצרה וללא שום תשלום.

אז, בשביל מה להירשם?

כתיבת תגובות בקלות ובמהירות
מעקב אחר הדירוגים שהתקבלו לתגובות שלך
מעקב אחר התגובות שכתבת והתגובות שהתקבלו
ניהול התראות חכמות לתכנים שכתבת ושתרצה לעקוב אחריהם
ללא צורך בכתיבת פרטייך האישיים בהוספת תגובות ותגובות

הוספת תגובה ללא הרשמה

טרם נכתבו תגובות. כתיבת תגובה כעת