עבודה וקריירה עבודה וקריירה
 
שאלה 122810
 
הזמן
 
דווח
 
נהל
  0 אנשים צפו, 0 כתבו עצות, 0 השתתפו בסקר ו-0 דרגו את העצות.

להישאר בעבודה הנוכחית? לחפש משהו חדש? להתפשר על מרחק? הצילו זקוקה לעזרה!

רעות בת 36 | כתבה את השאלה ב-13/06/16 בשעה 16:04

אני כל כך מבולבלת בנוגע לתחום המקצועי בחיי, הראש שלי מלא במחשבות ואני לא מסוגלת לגבש החלטה. אסביר את הדברים בצורה פשוטה ככל הניתן.
בשנים האחרונות (3 שנים) אני עובדת כמחנכת ומורה בבית ספר תיכון לנוער בסיכון. העבודה מאוד מאוד קשה בלשון המעטה, במיוחד כל הקשור להוראה של המקצוע והניסיון להכין אותם לבגרות... על אף שלא ברור לי למה חבר'ה כאלו צריכים להתעסק עם בגרות. אני מלמדת מקצוע מאוד קשה (לשון) ואני מקבלת את התלמידים עם פערים עצומים כך שאין בסיס לבנות עליו משהו. כמו כן יש לא מעט בני מיעוטים בבית הספר שאינם שולטים בשפה וגם אותם אנו אמורים כביכול להכין לבחינות. אני מרגישה חוסר הצלחה בכל הקשור להכנתם לבגרות ולוקחת מאוד קשה את העובדה שאני לא מצליחה ללמד אותם ולהביא אותם לבגרות. אגב שיטות ההוראה שלי מאוד מגוונות ואני חושבת רבות על תכנון השיעור והפיכתו רלוונטי לחייהם. עם זאת אין מה לעשות, לשון לבגרות זה מקצוע מאוד מאוד קשה ורובם פשוט מסרבים ללמוד אותו ולשתף פעולה. אין לי טענות אליהם, להפך אני מבינה מדוע הנושאים שהם מתבקשים ללמוד לבחינה לא מדברים אליהם כלל, אבל מה לעשות אני המורה ואני צריכה להכין אותם לבגרות... חשוב לציין שהדבר משפיע עלי אישית ונותן את אותותיו בבית ביחסים שלי עם בעלי, אני חזורת הביתה עצבנית ומותשת.
מבחינת היחסים האישיים שלי איתם - כאן אין בעיה. אני מחנכת טובה מאוד ויש לי יחסים טובים עם רוב התלמידים בבית הספר, אני יודעת להיות גם אסרטיבית וגם רכה בהתאם לסיטואציה ולילד. כמו כן יש צוות טוב בבית הספר, אנשים משכמם ומעלה שמגוייסים למטרה ומאוד טוב לי להיות חלק ממקום כזה.
מורים אחדים בבית הספר אמרו לי שאני פשוט לוקחת את העניין קשה מידי, שעלי להפסיק לתת חשיבות לבחינת הבגרות ולא לקחת אישית את העובדה שהתלמידים לא מצליחים. שיש גבול למה שאנו כמורים מסוגלים להשיג ויותר חשוב להתמקד בכך שיהיו בני אדם גם אם ייכשלו בבגרות.
עם זאת אני לא מצליחה להתנתק מתחושת חוסר ההצלחה בהוראת המקצוע וכבר למעלה משנה אני חושבת לעזוב. התחלתי לחפש עבודה, אולם לצערי רוב הדברים הרלוונטיים רחוקים מביתי. כרגע עומדת על הפרק משרה בבית ספר שנחשב מאוד טוב, אך נמצא במרחק של כמעט שעה נסיעה בדרך לא נעימה כלל - הרבה עליות, פיתולים וכד' (הרבה דלק...).
לפני כמה שנים לא הייתי חושבת פעמיים אבל היום יש לי תינוקת קטנה בבית ואני מתכננת היריון נוסף בשנה הקרובה כך שאני מתחילה לחשוב האם זה פרקטי לעבוד במקום יחסית רחוק.
ועכשיו אני למעשה בדילמה. האם לקחת את המשרה בבית הספר הרחוק? האם להישאר במקום הנוכחי ולעשות סוויץ' בראש ולומר לעצמי שאני עושה כמיטב יכולתי בנסיבות לא פשוטות ולא לקחת את הדברים בצורה כל כך קשה?
אגב חשוב לציין שבתור מורה עלי למצוא עבודה לשנה הקרובה עד סוף אוגוסט אחרת הלכה השנה ואני עלולה להיתקע עם החלפות וכד'. מיותר לציין שככל שמתקרבים לסוף אוגוסט כך איכות המשרות יורדת.

מה עושים עם העבודה?

נשארים ועושים סוויץ' בראש
 
10
עוזבים ולוקחים את המשרה בבית הספר הרחוק
 
1
לוקחים סיכון ומקווים שמשרה קרובה יותר תצוץ בהמשך.
 
0
 
הזמן
 
דווח
 
נהל

אצלנו, כל אחד יכול להוסיף עצה... גם מבלי להירשם!
אבל אנו ממליצים לך להירשם למערכת המייעצים
ההרשמה קצרה וללא שום תשלום.

אז, בשביל מה להירשם?

כתיבת עצות בקלות ובמהירות
מעקב אחר הדירוגים שהתקבלו לעצות שלך
מעקב אחר העצות שכתבת והתגובות שהתקבלו
ניהול התראות חכמות לתכנים שכתבת ושתרצה לעקוב אחריהם
ללא צורך בכתיבת פרטייך האישיים בהוספת עצות ותגובות

הוספת עצה ללא הרשמה

עצות הגולשים (6) כיצד להציג? מהאהודות מהפחות אהודות מהחדשות

  • בטעינה...

עוד ממדור "עבודה וקריירה"

חדשות במדור
אקראיות במדור

השאלות הנצפות היום במדור

היום
השבוע
החודש

עכשיו ב-AskPeople

עוררו עניין
חדשות

שאלות חדשות ב AskPeople  

טוען...
הצג עוד שאלות חדשות