משכורת יותר גבוהה או פחות עומס בעבודה - מה עדיף?

סיגל בת 38 | כתבה את השאלה ב-10/08/16 בשעה 18:55

שלום,
אני נשואה עם שני ילדים קטנים מאוד בבית. בעלי מרוויח בסה"כ יפה, אך גם לי חשוב מאוד כמה אני מרוויחה ואני אוהבת את העצמאות הכלכלית שלי. והחיים בארץ כפי שאתם יודעים יקרים ולא קלים.
נכון להיום אני עובדת כמורה ומחנכת בחינוך מיוחד בתיכון והאמת מרוויחה טוב (בעיקר בגלל התפקיד של חינוך הכיתה והעובדה שאני עובדת בעל יסודי ומכינה לבגרות).
לעבודה כמחנכת עם בני נוער יש הרבה צדדים יפים אך גם הרבה מפח נפש והרבה עומס שנמשך מעבר לשעות העבודה. וכן יש גם הרבה זלזול מהציבור כלפי מורים ואני מודה שגם זה משפיע עלי.
קיבלתי הצעת עבודה, תפקיד משרדי עם שם מפוצץ, שנראה יוקרתי. זו לא עבודה קלילה אך בתכלס מדובר בעיקר בהרבה עבודת ניירת וטלפונים. רמת העומס והאינטנסיביות בתפקיד כזה קטנה משמעותית מעבודה כמחנכת וברגע שיצאת מהמשרד העבודה לא "עוקבת" אחריך מה שנקרא. המשכורת לתפקיד כזה נמוכה ב1700-2000 שקלים לחודש בערך מבהוראה. כמו כן הקידום בשכר בהוראה הוא משמעותי יותר עם השנים. בנוסף צריך להיות יותר שעות בפועל במשרד לעומת הוראה (למרות שכפי שאמרתי בהוראה העבודה לא נגמרת כשיוצאים מביה"ס) ויש פחות חופשים כמובן לעומת הוראה.
אני מתלבטת מה כדאי ומה יותר נכון? לקחת עבודה עם ראש שקט יותר ולהרוויח הרבה פחות? או להחזיק מעמד בהוראה בעל יסודי בתפקיד מחנכת לעוד 5-6 שנים, להמשיך לבסס את שכרי משמעותית, לקבל קביעות במשרד החינוך ואז לעבור לעבוד עם גילאים צעירים יותר לא בתפקיד של חינוך, משהו רגוע ונחמד יותר?
*אגב אינני קבועה במשרד החינוך כך שאם אצא מהחינוך לשנה של ניסיון לתפקיד אחר זכויותי לא נשמרות.

תפקיד עם משכורת גבוהה או תפקיד עם פחות עומס?

להחזיק מעמד כמחנכת רק עוד כמה שנים, זה משתלם כלכלית.

המשכורת לא חשובה, יותר חשוב ראש שקט.

ההרשמה קצרה וללא שום תשלום.

אז, בשביל מה להירשם?

כתיבת עצות בקלות ובמהירות

הוספת עצה ללא הרשמה

  • בטעינה...

עוד ממדור "עבודה וקריירה"