לא מרגיש שום רגשות או אהבה כלפי אף אחד בעולם. איך אפשר לצאת מזה?

unknown בן 26 | כתב את השאלה ב-26/12/16 בשעה 16:51

שלום חברים,
יש לי כבר כמה שנים בעייה של חסימה רגשית.. אני לצערי לא מצליח להרגיש כמעט שום רגש..
הרגש שהכי מציק לי שאני לא מצליח לחוות הוא אהבה - אני כיום לא יכול להגיד על אף אחד בעולם שאני באמת אוהב אותו. לא את המשפחה שלי. ואפילו לא את האחיין המתוק שלי שכל הזמן קופץ עליי ומחבק אותי ואומר לי שהוא אוהב אותי.. אני לצערי לא מצליח להרגיש אהבה כלפיו. כלומר אני כן מחבק אותו.. אבל לא באמת מרגיש כלום. מרגיש חלול מבפנים..
רגשות נוספים שאני לא מרגיש:
אני כבר לא מרגיש כ"כ צער או הזדהות עם כאב של אחרים..
לא בכיתי כבר 10 שנים בערך..
כבר לא ממש מוקיר תודה כשעושים עבורי משהו..
גם כשקורה משהו מצחיק.. אני בקושי צוחק
כעס - אני בולם את עצמי לרוב, אבל זה בערך הרגש היחיד שאני באמת עדיין מצליח להרגיש. אולי כי לפעמים הוא בלתי נשלט ומצליח לפרוץ את החומות ובכל זאת להתפרץ..

אני תוהה אם זו בעייה פסיכולוגית..?
או שאולי כבר נדפק לי משהו במוח.. משהו שאחראי על הרגשות.. על הויסות הרגשי.. על מערכת העצבים.. ושאני כיום קצת כמו פסיכופט או אדם עם אוטיזם רגשי. יש דרך לבדוק את זה? יש דרך להחזיר את זה חזרה? עד גיל 20 בערך הייתי חווה רגשות בצורה מאוד עוצמתית, אבל אז משהו השתנה בי.. לאט לאט נחסמתי וכבר שנים שאני במצב חסום שאני בו כיום.

ובסופו של דבר אני מרגיש ריקנות וחוסר אונים וסה"כ מרגיש שאני לא באמת חי.
מה אתם חושבים שזה? האם יש דרך לצאת מהמצב הזה? :(

המון תודה

ההרשמה קצרה וללא שום תשלום.

אז, בשביל מה להירשם?

כתיבת עצות בקלות ובמהירות

הוספת עצה ללא הרשמה

  • בטעינה...

עוד ממדור "מה שעובר עליי"