מתבגרים מתבגרים
 
שאלה 152005
 
הזמן
 
דווח
 
נהל
  0 אנשים צפו, 0 כתבו עצות, ו-0 דרגו את העצות.

אני מרגישה שיש לי אופי שמקשה עליי, אנשים יכולים להשתנות?

אנונימית בת 17 | כתבה את השאלה ב-05/01/17 בשעה 11:55

אתם חושבים שאנשים יכולים להשתנות?
אני מתכוונת לתכונות שלא מבוססות על גישה מסוימת לחיים כמו אופטימיות\פסימיות. יותר כמו תכונות שפשוט טבועות בך. כמו שינוי מעדינות ורגישות לקשיחות ונוקשות, מנטייה לדמיון ל"מציאותיות" (רגליים על הקרקע). וכדומה.
אני חושבת שאנשים יכולים לשנות בעצמם רק תכונות שמבוססות על גישה מסוימת בכך שהם משנים את הגישה. ואולי בעקבות אירועים בחיים אנשים יכולים לשנות תכונה או כמה תכונות שהן לא קיימות רק לפי גישה. אבל שעדיין כל אחד נולד להיות מי שהוא, ויש קו טבעי מסוים שמחבר בין כל תכונות האופי של האדם ומגדיר אותו למשהו אחד שלא ישתנה, גם אם התכונות שבקצוות משתנות עם הזמן.
שאלתי פעם שאלה ואמרתי שאני לא יכולה להשתנות, כי אני זו מי שאני ומה שטבוע בי טבוע בי. ומישהו כתב לי שאני יכולה להשתנות וגם מה שטבוע בי יכול להשתנות ואני רק צריכה לעבוד על זה.
אתם חושבים שזה נכון? זה מרגיש לי שאם בן אדם "יעבוד על זה" זה יהיה רק העמדת פנים שהוא משהו שהוא פשוט לא. ואמנם מוכח ש"fake it till you make it" זה נכון כי זה פסיכולוגי, אבל רק לגבי תכונות נרכשות (כמו ביטחון עצמי למשל), לא? ויש תכונות שהן לא נרכשות, תכונות שהן פשוט טבועות בך.
אני רוצה לשמוע מה דעתכם...
זה משהו שחשבתי עליו בזמן האחרון כי אני שונאת את האדם שנולדתי להיות, ואני באמת מרגישה שאני לא שונאת סתם וזה לא רק דימוי עצמי נמוך. אני מרגישה שיש לי אופי שמקשה עליי לחיות בעולם שמתנהל כמו שהחברה גרמה לו להתנהל (פשוט מרגישה שבעולם הזה אין מקום לאנשים כמוני).
אני מאוד רוצה לדעת אם אני יכולה להיות בן אדם אחר לגמרי.. למרות שאני די בטוחה שלא, אולי על פי ניסיון חיים ועם סיבה הגיונית מישהו יכול לומר לי שכן ושאני טועה?
אפילו שאני באמת חושבת שלא. האמת שאני שונאת את איך שהעולם מתנהל ולא באמת הייתי רוצה להיות אדם אחר, הייתי רוצה פשוט לחיות בעולם אחר.. אבל זה לא ריאלי.

 
הזמן
 
דווח
 
נהל

אצלנו, כל אחד יכול להוסיף עצה... גם מבלי להירשם!
אבל אנו ממליצים לך להירשם למערכת המייעצים
ההרשמה קצרה וללא שום תשלום.

אז, בשביל מה להירשם?

כתיבת עצות בקלות ובמהירות
מעקב אחר הדירוגים שהתקבלו לעצות שלך
מעקב אחר העצות שכתבת והתגובות שהתקבלו
ניהול התראות חכמות לתכנים שכתבת ושתרצה לעקוב אחריהם
ללא צורך בכתיבת פרטייך האישיים בהוספת עצות ותגובות

הוספת עצה ללא הרשמה

עצות הגולשים (1) כיצד להציג? מהאהודות מהפחות אהודות מהחדשות

  • בטעינה...

עוד ממדור "מתבגרים"

חדשות במדור
אקראיות במדור

עכשיו ב-AskPeople

עוררו עניין
חדשות

שאלות חדשות ב AskPeople  

טוען...
הצג עוד שאלות חדשות