שלום לכולם, אני כרגע בהתלבטות די גדולה. אני הייתי עד עכשיו (כיתה יא') חמש יחידות. שנה שעברה מעל 90. השנה קצת פחות. היה לי נכשלים וגם כמה באזור ה70 72. אני לא מהאלה שלא משקיעים, אני לומד לפני מבחנים שיעורים פרטיים באינטרנט, לומד ומלמד חברים בבית ועושה פרטני עם המורה פעמיים בשבוע בבקרים לפני תחילת הלימודים.
ניגשנו לפני כמה זמן למתכונת/מגן, הייתי ממש מוכן אליו אבל לא שמתי לב וטעיתי בתחילת תרגיל וזה קרה לי פעמיים :( . שני תרגילים הלכו לפח ואני יודע לפתור אותם, וקיבלתי נכשל במגן. עכשיו המורה אמרה לי שאני די מסוגל לחמש אבל יהיה לי לא קל, ושנה הבאה 807 הטופס יותר קשה ומסתמך על חדוא שזה הצד שיותר קשה לי. היא אומרת לי שלפי דעתה מבחינת האונברסיטה ציון גבוה ב4 יחל, גם יקל עלי מבחינת העומס בלימודים וגם לא יפגע לי הסכם של הבגרות. אם אחליט להשאר בחמש אני צריך לעשות עוד מגן ולקוות להצליח בו, והוא בוודאות יהיה ברמה יותר גבוהה. עכשיו הסיכון הוא שאם אני נשאר חמש, אין לי אפשרות לרדת ל4 יחל אחרי זה אלה להמיר את הציון מ5 ל4. שזה אומר ציון לא משהו ב-4. האפשרות השנייה לרדת ל-4 ,להשלים את החומר ולקוות לטוב.
בהקשר לעתיד- אני רק רוצה שלא יסגרו בפני דלתות, אני די אוהב כימיה והנדסת חומרים מעניינת אותי אבל אני מפחד שירידה ל4 תגרום לי שאני אצטער על כך בעתיד.
כל החברים שלי בחמש נשארים בכל מחיר, גם במחיר של כישלון. ההורים שלי והמורה חושבים שאסור לקחת סיכונים מיותרים ועדיף להשקיע בשאר המקצועות(3 מקצועות מדעיים) כדי שהממוצע שלי יהיה גבוה. במקרה ואני צריך 5 יחל להעשות השלמה בעתיד. אני מרגיש שאני גם בתחרות , אני לא רוצה לצאת אפס ליד כל החברים שלי שוויתרתי ואני שונא בכללי לוותר אבל אם זה סיכון, אני מעדיף לרדת ל4 ולהצליח שם.
- עמוד הבית
- שאל שאלה
- שאלות חדשות
- שאלות שעוררו עניין
- עצות חדשות
- מה קורה כאן?
- מתחם הטיפים
- חיפוש שאלות
-
הרשמה | התחברות




















כתיבת עצות בקלות ובמהירות
מעקב אחר הדירוגים שהתקבלו לעצות שלך
מעקב אחר העצות שכתבת והתגובות שהתקבלו
ניהול התראות חכמות לתכנים שכתבת ושתרצה לעקוב אחריהם
ללא צורך בכתיבת פרטייך האישיים בהוספת עצות ותגובות






































2025