אהלן חברים, התלבטות קצרה.
אני לא אפרט על מקומות עבודה ספציפיים, אבל ברוב העבודות שיצא לי לעבוד בהם (חלקם אפילו בחברות גדולות מאוד שבוודאי שמעתם עליהם) יש נטייה לניצול.
הבעיה היא שכשאני מעמיד את המעסיק שלי על הניצול שלו לרוב אני נתקל בהרעה בתנאים או אפילו פיטורין.
למשל בעבודה אחת בחברת תקשורת כזאת או אחרת אמרו לי שאני מחויב לחתום על שנה (???) התחייבות כי אני עובר "הכשרה פנימית" של שלושה שבועות.
אז בדקתי את העניין באופן מעמיק, חקרתי הליכים דומים שהתרחשו ובאתי בשיא הביטחון למעסיק "מה שאתה עושה זה אסור, והנה למה".
באותה תקופה הייתי בן 21 שהרגע יצא מהצבא וזה היה נאיבי מצידי לבוא בגישה כזאת (אפילו הלכתי לאתר של החברה ושלחתי מייל עם הממצאים שלי למחלקה הרלוונטית).
מיותר לציין שלא אהבו את זה, אמרו לי שזה בלתי אפשרי, עשו עלי כל מיני משחקים של אנשים מכירות ובסוף שלחו אותי משם.
העבודה הבאה שלי הייתה כאיש מכירות פרונטלי כלשהו.
אתם יודעים, לצוד אנשים, למכור להם דברים וכל היוצא באלו.
הקטע הוא שמאוד הקפדתי לעשות את זה באופן חוקי - אם הייתי רואה שלבן אדם יש איזשהם קשיים/מוגבלויות או סתם לא מבין מה אני נותן לו לא הייתי מוכר לו כלום, או למשל אם מישהו היה חותם עקום על המסמכים (חותם על כל דף בצורה אחרת) הייתי סוגר את כל התהליך על המקום.
המנהל צוות שלי דיווח עלי למנהל אזור וגם משם פיטרו אותי (למרות שהייתי עובר את היעד כל פעם) כנראה בגלל העיקרון שבדבר.
מאז הספקתי לעשות תואר ולמצוא עבודה בחברה בתחום הפיננסי.
אני מבסוט מאוד מהעבודה ומרוויח משמעותית יותר מאנשים אחרים באותו תחום עיסוק, גם מכאלה עם עשר שנות ניסיון.
בזמן האחרון התחלתי לקבל נזיפות על זה שאני הראשון שעוזב את העבודה לעיתים יותר מדי תכופות.
אז בתגובה פשוט הסברתי שבחוזה שלי רשומות שעות עבודה מסוימות ואני עובד לפיהן רוב הזמן (9 עד 19), למעט מקרים יוצאי דופן שבהם אני נשאר יותר כי יש משהו דחוף שלא סובל דיחוי.
המנהל צוות אומנם קיבל את זה אבל הוא עשה לי הבעה די מכוערת, אני לא יודע מה לצפות ממנו.
למישהו יש הצעות על מנת שאוכל לשפר את ההתנהלות שלי מול מקומות התעסוקה השונים שאני מגיע אליהם?
- עמוד הבית
- שאל שאלה
- שאלות חדשות
- שאלות שעוררו עניין
- עצות חדשות
- מה קורה כאן?
- מתחם הטיפים
- חיפוש שאלות
-
הרשמה | התחברות