עבודה וקריירה עבודה וקריירה
  0 אנשים צפו, 0 כתבו עצות, ו-0 דרגו את העצות.

בעבודה החדשה שונאים אותי, כי אני טוב מהם. מה לעשות?

גושין בן 34 | כתב את השאלה ב-24/04/20 בשעה 12:18

אני בוגר תואר שני בפיזיקה ומצאתי עבודה קצת מעפנה, אבל בחיים בכלל ובתקופת הקורונה בפרט צריך להגיד תודה שפיזיקאי בכלל מצא עבודה.

אז בעבודה הזאת יש עבודה עם מערכות מידע, אבל ברמה ממש ירודה. בגדול: כולם עובדים עם טבלאות אקסל וממלאים אותם ידנית ועושים חישובים באקסל. הכל ידנית במקלדת, לחיצות עכבר והמקסימום זה לגרור בשביל שהתוכנה תשלים את הטור.

ראיתי שזה ממש מעפן ולקוח ים זמן. אז פשוט כתבתי קוד פייתון לא מחוכם במיוחד שעושה עבודה רוטינית של 3-4 שעות תוך חלקיקי שניה. צריך רק לסדר לו טבלה של קלט, ללחוץ אנטר וזהו.
עכשיו התחלתי פשוט לשלוח תוצאות במהירות אפסית. כאילו מצפים ממני לעבודה של שעתיים וחצי, ואני כעבור רבע שעה מגיש תוצאות. בהתחלה הבוסית חשבה שאני סתם מחרטט וזה שקר ולא אמין. ואז שלחה במקביל את המשימה למישהי בלי להגיד לי וקיבלה את אותם התוצאות בהרבה יותר זמן (לעעע?).
עד כאן הכל נשמע טוב? אז לא. בפגישות זום אני ממש מרגיש שהעובדים האחרים לא רוצים לדבר איתי, מגיבים בצורה מאוד פאסיב אגרסיב, ומנסים בכל הכוח לזלזל בתוצאות שלי ורומזים שאני "מרמה".
והיום קיבלתי מכתב אנונימי במייל (לא יודע של ממי) שאומר לי שאני צריך להפסיק לנסות להרשים את ההנהלה ושאני חדש ולא יודע מה הולך פה והוא (הכותב/ת) יכול לדאוג שיעיפו אותי.

אני עובד מהבית, ככה שעקרונית אני יכול לעבוד רבע שעה ואז לשחק מחשב עוד שעה וחצי ורק אז לשלוח. אבל המנהלת כבר יודעת שאני "עובד" בקצב לא הגיוני (כי תכלס אני רק מסדר טבלה אחת ואז מריץ סקריפט, שזה עובדה של מספר דקות). ואני יודע שהמשמעות של זה היא שאפשר לצמצם כ-4 עובדים בקלות והחברה תעדיף להעיף אותם. שאגב, מבחינה טכנולוגית זה הגיוני להעיף אותם כי אנחנו במאה ה-21. אבל מצד שני, אני כולו חודש שם וכבר מקבל מכתבי איומים....

מה עושים במצב כזה?

 
הזמן
 
דווח
 
נהל

אצלנו, כל אחד יכול להוסיף עצה... גם מבלי להירשם!
אבל אנו ממליצים לך להירשם למערכת המייעצים
ההרשמה קצרה וללא שום תשלום.

אז, בשביל מה להירשם?

כתיבת עצות בקלות ובמהירות
מעקב אחר הדירוגים שהתקבלו לעצות שלך
מעקב אחר העצות שכתבת והתגובות שהתקבלו
ניהול התראות חכמות לתכנים שכתבת ושתרצה לעקוב אחריהם
ללא צורך בכתיבת פרטייך האישיים בהוספת עצות ותגובות

הוספת עצה ללא הרשמה

עצות הגולשים (11) כיצד להציג? מהאהודות מהפחות אהודות מהחדשות

  • בטעינה...

עוד ממדור "עבודה וקריירה"

חדשות במדור
אקראיות במדור

השאלות הנצפות היום במדור

היום
השבוע
החודש

עכשיו ב-AskPeople

עוררו עניין
חדשות

שאלות חדשות ב AskPeople  

טוען...
הצג עוד שאלות חדשות