דימוי עצמי נמוך, איך להתגבר על זה?

ת בן 17 | כתב את השאלה ב-24/01/21 בשעה 15:42

היי, אני בן 17 כרגע בכיתה י''ב, מתמודד כבר שנים עם בעיות בדימוי עצמי נמוך.

אני יחסית גבוה (1.88 מטר) אבל גם יחסית רזה (למרות שהיה לי משקל תקין, 70 קילו) מה שנותן לי מראה צנום, היו לי בעיות ביציבה שבהם הלכתי קצת מכופף בגלל גדילת יתר וישיבה מול מחשב, ובנוסף סבלתי במשך שנה מאקנה. כל הדברים האלו כמו שאתם מתארים לעצמכם הורידו לי את הביטחון העצמי ואת הדימוי העצמי לרצפה...

סבלתי מזה המון זמן אבל ניסיתי לצאת מזה - באמצעות טיפול תרופתי העלמתי כמעט את כל החצ'קונים מהפרצוף, אימונים של שנה בחדר כושר (עם הפסקות לאימונים בבית בגלל הקורונה) שיפרו לי את היציבה והגדילו לי קצת את המסה (עלייה של 7 קילו), ואיכשהו, אני עדיין מרגיש את אותו חוסר בטחון של לפני שנה.

זה ניכר עליי מאוד - אני תמיד מרגיש שאני לא טוב מספיק ושכל החברה סביבי טובה יותר אפילו שאני יודע שזה לא בהכרח נכון, אני יכול להעלב בקלות ואני עדיין מקבל הערות מחברים בקשר לזה שאני עדיין צנום, נורא קשה לי להתחיל עם בנות וכו'.

אני שונא את המצב שבו אני נמצא - אף אחד לא אוהב בכיינים שמרחמים על עצמם ואני משתדל לראות דברים חיוביים, להמשיך להתאמן ולנסות לשמור על תזונה נכונה, אני עובד, לומד נהיגה, מוציא ציונים סבירים - אבל למרות הכל (ולא בצדק) אני עדיין מרגיש אותו חסר ביטחון עם דימוי עצמי אפס שמופנם מדי בשביל לדבר עם מישהו לגבי זה.

תודה למי שקרא, אשמח לעצות.

ההרשמה קצרה וללא שום תשלום.

אז, בשביל מה להירשם?

כתיבת עצות בקלות ובמהירות

הוספת עצה ללא הרשמה

  • בטעינה...

עוד ממדור "מתבגרים"