שלום לכולם. כמו שרשמתי בכותרת אני מאוד מתלבטת אם לקחת את החיסון בגלל המצב הרפואי שלי.
זה קצת ארוך אבל אשמח אם תקדישו מזמנכם לייעץ לי.
**אני בת 19 עם טאכיקרדיה (דופק לב מהיר מהרגיל) שאובחנה לפני שנה. זה מתבטא בקצב לב לא תקין (אזור 110-120) תמידי גם במנוחה וכמובן שבמאמץ.
מאז אני לוקחת תרופה בשם קרדילוק- 2.5 מ״ג ביום שמייצבת את הדופק.**
בנוסף, אני לוקחת תרופה נגד חרדות גם שנה פלוס.
בגדול אני מפחדת מהחיסון כי אני יודעת שהוא יכול לגרום לדופק מהיר גם כתופעת לוואי זמנית וגם ככרונית. בגלל שמלכתחילה הדופק שלי מהיר אני מפחדת שזה יוסיף לנזק שכבר קיים ויוביל להתקף לב/אי ספיקה/אוטם או הפרעת קצב אחרת.
בכללי שמעתי על תופעת לוואי שכיחה יחסית של אוטם בשריר הלב מייד אחרי החיסון גם אצל אנשים בריאים לחלוטין בגילי. מה שעוד יותר גורם לי לפחד.
וכמובן שמפחדת מאוד משיתוק בפנים שנקרא פציאליס/שיתוק על שם בל, תופעת לוואי שקרתה להמון אנשים בארץ, זה שיתוק רציני שלוקח לו לפחות חודש וחצי לעבור, משפיע מאוד לרעה על איכות החיים, וגורם לחצי פרצוף להיראות עקום ומזעזע. ויש פעמים שזה לא עובר ונשאר כרוני. אני יודעת על המון אנשים שחוו את השיתוק ונותרו ללא מענה בלי לדעת מתי זה יעבור. וגם יש תופעה נוספת של נימולים בפנים, שהיא פחות נוראית משיתוק אבל מאוד לא נעימה.
האבל הגדול- מאוד לא בא לי קורונה. אני יודעת שהיא יכולה מאוד לסכן אותי. אז אני קרועה בין פחד מקורונה לפחד מהתופעות לוואי של החיסון.
בקיצור, אני מאוד אשמח להתייעצות ומידע, אשמח לשמוע מאנשים שעברו את החיסון וחוו תופעות לוואי כלשהם, ואם יש אנשים שחוו את התופעות הספציפיות שציינתי או שמכירים אנשים כאלה, ואיך הם מרגישים, האם זה עבר ותוך כמה זמן.
והשאלה המרכזית- האם אחרי כל מה שכתבתי ובהתאם למצבי הרפואי- כדאי לי להתחסן?
- עמוד הבית
- שאל שאלה
- שאלות חדשות
- שאלות שעוררו עניין
- עצות חדשות
- מה קורה כאן?
- מתחם הטיפים
- חיפוש שאלות
-
הרשמה | התחברות




















הקורנה ומה שמסביב
כתיבת עצות בקלות ובמהירות
מעקב אחר הדירוגים שהתקבלו לעצות שלך
מעקב אחר העצות שכתבת והתגובות שהתקבלו
ניהול התראות חכמות לתכנים שכתבת ושתרצה לעקוב אחריהם
ללא צורך בכתיבת פרטייך האישיים בהוספת עצות ותגובות






































2026