השתחררתי מהצבא, ניסיתי לעבוד ועזבתי. מאז אני לא מוצא את עצמי. מה לעשות?

איתי בן 21 | כתב את השאלה ב-14/10/21 בשעה 17:39

אהלן , סיימתי לפני כ3 חודשים שירות צבאי קרבי מלא , היה מעייף מאוד אבל בסוף נגמר.
לקראת השחרור שלי ישבתי עם עצמי ותכננתי לעצמי מטרות רבות אמרתי לעצמי שהעבודה הראשונה לאחר הצבא תהיה עבודת מכירות במוקד טלפוני , בתחום ידוע שהוא מאוד מתגמל.
היה לי רעל בעיניים והגעתי למקום מאודטוב, הכי קרוב לבית שאפשר לחשוב עליו , ארגון גדול עם פוטנציאל שכר גבוה מאוד במיוחד לחייל משוחרר.
התקבלתי והתחלתי לעבוד בעבודה חודשיים (נכנסתי שבועיים בדיוק אחרי השחרור).
אחרי כמה זמן בעבודה , הבנתי שעד כמה שהוא מתגמל והתנאים באמת טובים , זה לא מה שחשבתי וציפיתי להרגיש. שיטת המכירה שם הייתה שיטת מכירה שלא התרגלתי אליה בשום צורה ולא הייתה לי נוחה ( אני לא מוכר ממולח , אבל עבדתי לפני הצבא במכירות ובגדול גם בתקופתי בעבודה עבדתי יפה מאוד בהתאם לזמן ), הרגשתי לחץ בעבודה שלא רציתי להרגיש ולא היה לי כיף לקום בבוקר לעבודה.
לאחר שראיתי על עצמי שזה מתחיל להשפיע עליי פיזית ונפשית ,החלטתי לעזוב בלי לחפש משהו לפני כן , למרות שאני יודע שזה הדבר הלא נכון לעשות , רק רציתי להרגיש הקלה ורציתי לעזוב.
מאז אני לא מצליח למצוא עבודה . ישבתי עם עצמי וכתבתי איזה עבודה אני מחפש , שעות הבוקר שאוכל ללמוד בערבים ,עבודה שיכולה לתרום לי להתפתח אישית עם שכר מעל המינימום. אני מוצא את עצמי יושב ואומר שאין לי תחום עבודה שאני מתעניין בו . לפני שהשתחררתי הייתי כל כך נעול על העבודה שעבדתי בה , ראיתי את עצמי מרוויח יפה ועכשיו שזה לא צלח אני לא מצליח להרים את עצמי בחזרה. אני כן רוצה ללמוד שנה הבאה, ואני מבין שבסופו של דבר הכל זה עבודה זמנית , אבל הציפייה שלי והרצונות שלי לעבודה לא מתקיימת , במיוחד שבעבודה הקודמת הכל היה יפה וטוב , רק לא הרגשתי שזה בשבילי.
אני יודע מה תייעצו לי , שאני צריך להוריד מעצמי ציפיות שכר במיוחד שאני בלי השכלה וידע במקצוע פורמלי. זה נכון , אבל אני אישית עם עצמי לא מצליח ליישר קו עם זה.
כל מה שקיים בפייסבוק ובאתרי דרושים לא מתאים למה שאני מצפה מעצמי בתור בנאדם.

כמו שאתם יכולים לראות אני מאוד מקשה על עצמי ואני יודע את זה.
המחשבה שהייתה לי תכנית לפני הצבא למקום עבודה עם X שכר שאוכל לחסוך X לככה וככה פשוט לא עבדה למרות שאני רציתי בכך.

אני מתקשה להרים את עצמי מכך , חושב ישר שאני לא הצלחתי כי אני לא טוב וכו.
בתכלס אני לא יודע לאיזה עצות לצפות , סתם הרגשתי לפרוק קצת על הלב , בסופו של דבר לכל בנאדם בחיים יש את הקופסה שלו והצרות שלו.

ההרשמה קצרה וללא שום תשלום.

אז, בשביל מה להירשם?

כתיבת עצות בקלות ובמהירות

הוספת עצה ללא הרשמה

  • בטעינה...

עוד ממדור "עבודה וקריירה"