מתבגרים מתבגרים
 
שאלה 339871
 
הזמן
 
דווח
 
נהל
  0 אנשים צפו, 0 כתבו עצות, 0 השתתפו בסקר ו-0 דרגו את העצות.

האם זה מסוכן לילדה בת 15 לשוטט באתרי ימין ולקרוא ספרים שמרניים?

שמרנית בת 15 | כתבה את השאלה ב-12/11/21 בשעה 16:40

אני בסך הכל רציתי לדעת מה קורה במדינה שלי, במזרח התיכון ובעולם. קראתי מאמרים ישנים וחדשים בכל מיני אתרים שונים אבל חזרתי שוב ושוב לאתר ''מידה'' ולטלגרם, מאמרים וסרטונים של ''ג'יפלנט'' השמרניים והלאומניים כי הם ממש מעניינים ועניין אותי לקנות גם ספרים שמרניים שאתר מידה ממליץ.
לפני חודש יצאתי עם אחי הגדול לביג קניתי את הספרים שרציתי והוא חיכה לי בארומה. כשראתי לו שקניתי את ''המוות המוזר של אירופה'' , ו''ניידים ונייחים'' הוא קרא לספרים האלה ''פייקניוז של אנשים רעים שטופי שנאה ולחץ עלי להחליף אותם. הוא אמר שאני ילדה טובה עם לב גדול וצריך להגן עלי כי בגילי לא יודעים מה אמת ומה תעמולה ושהוא כאן לעזור ולהדריך אותי ושאני יכולה לשאול אותו הכל על ספרים. שאלתי אותו למה יש את הספרים האלה בחנויות והוא אמר שזה בשביל לעשות כסף על אנשים חלשי אופי שהתמכרו כבר ממזמן לתעמולה רדודה של ראש הממשלה לשעבר הנאשם בפליליים . שיקרתי לו שהחליף את הספרים אבל לא רק שלא החלפתי אותם גם קניתי את הספר ''כיצד הפך נתניהו את ישראל לאימפריה''.
. אין לי מושג אם הספרים שמעניינים אותי טובים או רעים אבל אני לא רוצה שאח שלי יגיד לי מה טוב לקרוא או רע לקרוא. אני לא סומכת עליו בגלל שהוא מתנשא. מה שהוא אמר השפיע עלי, הספרים האלה כבר חודש מוחבאים עמוק במגירה ולא נגעתי בהם, אני רוצה מאוד לקרוא אבל מפחדת.

מה לעשות ? לקרוא ? לא לקרוא? האם אח שלי חשוך או שאני ההפוך לחשוכה אם אקרא את הספרים האלה והמשיך לשוטט בג'יפלאנט ואתר מידה.

האם אח שלי היה צריך לאסור עלי לקרוא את הספרים

כן
 
8
לא
 
47
 
הזמן
 
דווח
 
נהל

אצלנו, כל אחד יכול להוסיף עצה... גם מבלי להירשם!
אבל אנו ממליצים לך להירשם למערכת המייעצים
ההרשמה קצרה וללא שום תשלום.

אז, בשביל מה להירשם?

כתיבת עצות בקלות ובמהירות
מעקב אחר הדירוגים שהתקבלו לעצות שלך
מעקב אחר העצות שכתבת והתגובות שהתקבלו
ניהול התראות חכמות לתכנים שכתבת ושתרצה לעקוב אחריהם
ללא צורך בכתיבת פרטייך האישיים בהוספת עצות ותגובות

הוספת עצה ללא הרשמה

עצות הגולשים (14) כיצד להציג? מהאהודות מהפחות אהודות מהחדשות

  • בטעינה...

עוד ממדור "מתבגרים"

חדשות במדור
אקראיות במדור

השאלות הנצפות היום במדור

היום
השבוע
החודש

עכשיו ב-AskPeople

עוררו עניין
חדשות

שאלות חדשות ב AskPeople  

טוען...
הצג עוד שאלות חדשות