חושדים שבעל הדירה נכנס אליה ללא רשות כשלא היינו והוא לא עונה לנו, מה ניתן לעשות?

אנונימית בת 23 | כתבה את השאלה ב-07/07/23 בשעה 20:17

היי, אז קצת רקע: אני ובן הזוג שלי שוכרים דירה במרכז הארץ כבר מעל לשנה, עוד פחות מחודש נגמר לנו החוזה ואנחנו עוברים לדירה אחרת.
כשהודענו לבעל הדירה שאנחנו לא מחדשים את החוזה, הוא אמר שאין עם זה שום בעיה ואיחל לנו בהצלחה, חשבנו שפה זה נגמר.
הוא ביקש להביא שוכרים פוטנציאליים לדירה, וכמובן שהסכמנו, זה סעיף מהותי בחוזה שחתמנו, שהוא יכול לבקר בדירה בתיאום מראש.
הוא קבע את הביקור ליום שישי, ולמרות שזה מאוד לא נוח לנו כי יום שישי הוא יום לחוץ של קניות, בישולים וניקיונות, הסכמנו אחרי שיחת טלפון מאוד לא נעימה ממנו, שבה הוא האשים אותנו ברצון לגרום לו נזק, ושאנחנו מנסים למנוע ממנו לראות את הדירה ולהראות אותה, בעיקר כי פחדנו על צ'ק הביטחון.
הוא הדריך אותנו איך לסדר את הדירה, כך שהיא תיראה אטרקטיבית עבור שוכרים פוטנציאליים, ודרש שנשתמש בחפצים שלא הגיעו עם הדירה כדי לסדר אותה.
עשינו כמיטב יכולתנו כדי לעמוד בדרישות שלו, שכללו גם לא לדבר עם האנשים שהוא מביא על הליקויים בדירה או על הבעיות עם השכנים, במהלך הביקור הוא היה נראה מרוצה באופן סביר מאיך שסידרנו את הדירה, למרות שהיו ארגזים בחדרים, כי מה לעשות, אנחנו עוברים דירה...
לאחר הביקור הזה היו עוד כמה ביקורים של דיירים, ולא תמיד בנוכחותו.
הוא ביקש להגיע פעם נוספת כדי לאמוד את מצב הדירה שלא בנוכחות דיירים, הסכמנו ועבדנו מהבית באותו יום כדי שנוכל להיות בדירה כשהוא מגיע, הוא בסוף לא הגיע ואמר שיגיע ביום למחרת.
הוא לא הגיע גם אז, והפסיק לתקשר איתנו.
הוא קבע עוד ביקור דיירים לפני כן, אז לא ידענו אם הם יגיעו בסוף או לא, והחלטנו להמר שכן, ופשוט ישבנו וחיכינו כל הערב לדיירים שמעולם לא הגיעו.
ניסינו לתקשר איתו ולהבין מה קורה ומתי הוא מתכנן להגיע, ומצידו שתיקה.
עד שאחרי כמה ימים הוא שלח לנו הודעה בבוקר ופשוט הודיע לנו שהוא מתכוון להגיע לדירה בעוד מספר שעות.
אמרנו לו שאנחנו לא בדירה, ושהוא מוזמן להגיע בערב כשנהיה שם, הוא ביקש להכנס למרות שאנחנו לא בדירה וכמובן שלא הסכמנו.
שאלנו אותו אם הוא רוצה לתאם לערב או ליום למחרת, אך הבחור נעלם שוב, הפסיק לתקשר ולא ענה להודעות.
החלטנו לא להרוג את הערב רק בשביל הסיכוי הקלוש שהוא יגיע בכל זאת, מבלי להודיע.
אז יצאנו בערב מהעיר, ולאחר זמן קצר קיבלנו ממנו שיחת טלפון זועמת על כך שאנחנו לא פותחים לדיירים פוטנציאליים את הדלת, כמובן שלא הבנו על מה מדובר, הוא הרי לא סיכם איתנו שום דבר על הגעה באותו ערב, כל שכן ביקור דיירים.
אמרנו לו שאנחנו מחוץ לעיר, והוא דרש שנחזור מיד ונראה להם את הדירה כפי ש"סיכמנו", התעמתנו מולו וביקשנו שיבדוק שוב את השיחה כי לא קבענו שום דבר, ואמרנו לו שאנחנו חוזרים מאוחר, הוא צעק עלינו ואמר שמצידו שנראה את הדירה כשנחזור, וכמובן שאמרנו לו "לא", כי אנחנו לא מתכננים להראות את הדירה לאף אחד באמצע הלילה, ובטח שלא בלי תיאום מראש.
חזרנו מאוחר בלילה, ושמנו לב שכמה מהאורות בחדרים דולקים, והמזגן כבוי, וזה בבירור לא איך שעזבנו את הדירה.
שאלנו אותו אם יכול להיות שמישהו נכנס לדירה כשלא היינו בה ועדיין לא קיבלנו מענה, מה ניתן לעשות?

חשוב לציין שהפלישה לדירה ללא רשות היא חדירה חמורה לפרטיות שלנו, במיוחד כשאנחנו בשלב אריזות וכל החפצים האישיים שלנו בחוץ.

עדכון מאנונימית, שואלת השאלה 2023-07-09 00:22:01

משום מה האתר החליט לפרסם את השאלה רק אחרי כמה ימים, בכל מקרה:
למי ששאל, בעל הדירה לא גר צמוד, אבל הוא במרחק נסיעה.
בחוזה כתוב במפורש שבעל הדירה יכול להכנס אליה רק בתיאום איתנו.
למה אנחנו אורזים כל כך מוקדם? תכננו לעבור לפני שנגמר החוזה, ככה שתהיה תקופת מעבר רגועה שבה אנחנו שוכרים במקביל 2 דירות.
דיברנו עם עו"ד, ואין הרבה מה לעשות עם המקרה כי אין הוכחה חותכת שהוא אכן נכנס לדירה, וגם אם כן נצטרך להשקיע המון זמן וכסף רק בשביל שהשופטים בייסקלי יגידו לו "נו נו נו, אל תעשה את זה שוב".
אז החלטנו להקדים את המעבר יותר משתכננו, כדי לצמצם את האינטראקציות איתו כמה שאפשר.
שמור עדכון

ההרשמה קצרה וללא שום תשלום.

אז, בשביל מה להירשם?

כתיבת עצות בקלות ובמהירות

הוספת עצה ללא הרשמה

  • בטעינה...

עוד ממדור "בית, שכנים ושותפים "