יש לי כמה שאלות על קיום יחסי מין וגלולות, מי יודע ויכול לענות?

צריכה עזרה בת 18 | כתבה את השאלה ב-25/08/23 בשעה 15:08

היי, יש לי כמה שאלות בנושא הזה שאני רוצה לדעת,
אם למשל רוצים לשכב בלי קונדום, והרי התנאי היחיד למניעת הריון מלבד קונדום הוא גלולות, רציתי לדעת מאיפה משיגים את הגלולות, צריך ללכת לבית מרקחת ולבקש ופשוט יתנו?, או שצריך ללכת לגניקולוג ולבקש מרשם? איזה גלולות בדרך כלל מתאימות? איזה סוג גלולות לוקחים, בדרך כלל מה מומלץ? מה הכמות שצריך לקחת? מתי לוקחים, כלומר כמה שעות לפני קיום היחסים צריך לקחת?
כאשר הקונדום נקרע ויש שפיכה ולא מספיקים להחליף, ואין פוסטינור באותו רגע מה עושים כדי למנוע הריון? במשך כמה זמן לאחר שזה קורה אפשר לקחת פוסטינור? מה הכמות שצריך לקחת? אפשר להשתמש בסוגים אחרים של גלולות? ובאיזה כמות? מאיפה משיגים את הפוסטינור? צריך גם מרשם מגניקולוג? או שהולכים לבית מרקחת בסופר פארם ופשוט קונים ישר?
יש עוד אמצעים למניעה מלבד זאת?

אם אני רוצה לקיים יחסי מין ולקחת גלולות כמה ימים לפני שאני צריכה לקבל מחזור זה מסוכן? וכמה ימים אחרי שנגמר ורוצים לקחת זה גם מסוכן? צריך לקחת סוג אחר של גלולות? או שזה לא קשור?

כאשר יורדים אחד לשני בלי קונדום אפשר להידבק במחלת מין? מה הדרך שצריכה להיות בטוחה בכך, פשוט לרדת גם עם קונדום? אם במקרה מישהו נדבק מה הוא צריך לעשות? זה ניתן לטיפול או שזה כרוני? מה הטיפול? איך בכלל אפשר לדעת שנדבקים?
קונדומים מבקשים גם מהבית מרקחת ונותנים נכון? קונדום נשי יש בכמה גדלים כמו אצל הגברים? או שזה מידה אחידה?
איזה מידה יודעים לקחת?
איך משתמשים? איך בנות שמות? קראתי בגוגל ולא ממש הבנתי איך צריך להשים
אם למשל רק לגבר יש קונדום ולאישה אין, עדיין אפשר להימנע ממחלות מין ומכניסה להריון, גם אם האישה בלי גלולות? או שחייב שלשניהם יהיה קונדום?
חומר סיכה יש במדפים בסופר פארם? או שצריך גם ללכת לבית מרקחת? איזה חומר סיכה משתמשים בדרך כלל?
את כל השטויות האלו עם האביזרים ורביטור וכל זה זה מחנות מסוימת?

כאשר שוכבים בלי קונדום ובלי גלולות; כדי להיכנס להריון שמעתי שדרך נוזלי הגוף אפשר לדעת אם למנוע מחלות מין, אז מה הכוונה איך עם הנוזלים? איך זה אמור להיראות?

כל הדברים האלו שאני לא יודעת מקשים עליי להיפתח ולקיים יחסים, בגלל החוסר ידע אני נלחצת כי אני לא יודעת איך להישמר כמו שצריך, אני רוצה להתנסות אבל חייבת לדעת את התשובות האלו לפניי, בבקשה אל תשפטו אותי שאני בת 18 לא דתייה ועדיין לא יודעת את הדברים האלו, פשוט לפני עדיין לא הייתי מוכנה לזה ולא ממש התעמקתי..
בבקשה תענו לי על כל התשובות גם אפילו אם מישהו לא יודע הכל ויודע חלק אני מעריכה מאוד,
אל תרשמו לי תבדקי באינטרנט כי חיפשתי ורשום הרבה דברים בכלליות ואין את כל הפירוט שאני רוצה לדעת
בבקשה תעזרו, תודה לכל מי שעונה

ההרשמה קצרה וללא שום תשלום.

אז, בשביל מה להירשם?

כתיבת עצות בקלות ובמהירות

הוספת עצה ללא הרשמה

  • בטעינה...

עוד ממדור "בין הסדינים"