עבודה וקריירה עבודה וקריירה
 
שאלה 74749
 
הזמן
 
דווח
 
נהל
  0 אנשים צפו, 0 כתבו עצות, ו-0 דרגו את העצות.

חוששת שלא אצליח להשיג עבודה בשל פטור מהשירות הצבאי

ענבל בת 23 | כתבה את השאלה ב-10/06/15 בשעה 14:10

לילה טוב.
אני עומדת לסיים שנה ג' באוניברסיטה, ובחודש האחרון התחלתי לחפש עבודה שמתאימה לתחום שלי.
הציונים שלי מעולים (ממוצע 89), יש לי המלצות מראש המחלקה שלי, ומשלושה מרצים עם מוניטין מכובד בתחומם. אין לי עבר פלילי, ואני בת למשפחה עם שני הורים משכילים; פרט לאמי (עולה מברה"מ), כל בני משפחתי שירתו בצה"ל, חלקם בתפקידים רגישים.
ההבדל הבולט ביני לבין בני משפחתי, היא העובדה שלא שירתי בצבא.
בגיל 16 אובחנתי עם דיכאון ובעיות רגשיות, ולא ניסיתי להסתיר זאת מצה"ל, כי בזמנו, הרגשתי שאני עלולה לפגוע בעצמי במהלך השירות הצבאי.
עברתי טיפול של שנתיים, וכשהגעתי לגיל 18, ניסיתי לבטל את הפטור לפני שאסיים את השירות בגיל 18 וחצי. היו בידי את כל המסמכים הדרושים - פסיכולוג, פסיכאטרית, מטפלת באומנות - כולם העידו שאני בסדר גמור, ושהאבחנה מלפני שנתיים כבר אינה רלוונטית. בלשון העם: "הבראתי".
אולם הסתבר שלבטל פטור משירות צבאי היא משימה כמעט בלתי אפשרית. "מרחו" אותי 2-3 חודשים טובים, עד שהבקשה שלי הגיעה לרס"רית שהייתה אמורה לטפל בבקשות דומות שלי. פעם אחת היא הייתה "בחופש במשך שבוע", פעם אחרת היא הייתה "עסוקה מדי למשך הימים הקרובים", פעם נוספת הבקשה שלי הייתה "בתוך ערימה שנמצאת על שולחנה, והיא תגיע אליה בסופו של דבר..." בקיצור, הבנתי שצה"ל לא ממהר לבטל פטור, ולא כל כך מעוניין להתעסק איתי ועם רבים אחרים שמעוניינים להתגייס. לכן, לא בזבזתי זמן ועצבים, ושירתי שנתיים בשירות לאומי במרכז לבריאות הנפש בגהה (בי"ח פסיכיאטרי), חוויה שאני לא מתחרטת עליה אפילו לדקה, כי אני מרגישה שתרמתי יותר מאשר בנות שהתגייסו כפקידות בבסיס פתוח (בבקשה אל תשפטו, זו דעתי האישית).

כפי שציינתי, לאחרונה התחלתי לחפש עבודה, ולפחות בשני ראיונות, המראיינים שאלו אותי "למה לא צבא?". אמרתי להם ששירות לאומי הוא לא פחות משמעותי, ושאני לא חושבת שאני פחות ראויה לקבל את העבודה מאשר מישהי ששירתה בצה"ל. המראיינים התעקשו, אז חשפתי בפניהם את העובדה שקיבלתי פטור (לא ציינתי מדוע), ושלא הצלחתי לבטל אותו, למרות שהיו בידי כל האישורים הדרושים לכך.
טרם קיבלתי תשובה ממקום עבודה כלשהו, ואני חוששת שהעובדה שקיבלתי פטור מצה"ל, עלולה לפגוע ביכולותיי להשיג עבודה, במיוחד בתחום הביטחון, אשר לנציגיהם יש גישה לתיקים הרפואיים שלי.

עברו שנים מאז אותה אבחנה ומאז הראיון בצו הראשון, לכן אני חושבת שזה לא אמור להיות רלוונטי או לשקף את יכולתיי כבן-אדם. אבל האם הפטור בכל זאת עלול להשפיע? ואם כן, כיצד אוכל "למחוק" אותו? החתימה לביטול הפטור הייתה במרחק נגיעה, אבל וויתרתי עליה כי זה נמשך זמן רב מדי. האם אוכל לבקש לבטל את הפטור שלי אחרי שנים רבות כל כך, או שזה כבר לא משנה?

אני מודה לכם על שקראתם את ההודעה הארוכה הזאת.
לילה טוב.

 
הזמן
 
דווח
 
נהל

אצלנו, כל אחד יכול להוסיף עצה... גם מבלי להירשם!
אבל אנו ממליצים לך להירשם למערכת המייעצים
ההרשמה קצרה וללא שום תשלום.

אז, בשביל מה להירשם?

כתיבת עצות בקלות ובמהירות
מעקב אחר הדירוגים שהתקבלו לעצות שלך
מעקב אחר העצות שכתבת והתגובות שהתקבלו
ניהול התראות חכמות לתכנים שכתבת ושתרצה לעקוב אחריהם
ללא צורך בכתיבת פרטייך האישיים בהוספת עצות ותגובות

הוספת עצה ללא הרשמה

עצות הגולשים (3) כיצד להציג? מהאהודות מהפחות אהודות מהחדשות

  • בטעינה...

עוד ממדור "עבודה וקריירה"

חדשות במדור
אקראיות במדור

השאלות הנצפות היום במדור

היום
השבוע
החודש

עכשיו ב-AskPeople

עוררו עניין
חדשות

שאלות חדשות ב AskPeople  

טוען...
הצג עוד שאלות חדשות