מתבגרים מתבגרים
 
שאלה 8427
 
הזמן
 
דווח
 
נהל
  0 אנשים צפו, 0 כתבו עצות, ו-0 דרגו את העצות.

ההורים שלי חושבים שאני מפתח אנורקסיה

עמית בן 15 | כתב את השאלה ב-16/06/13 בשעה 22:20

אני כרגע שוקל 52 קילו והגובה שלי הוא 1.67 בערך.

לפני חופשת פסח שקלתי הרבה יותר (65 בערך) וזה לא היה נראה עליי יפה אז החלטתי להוריד קצת ולהיכנס לכושר. פתאום צצו הקוביות, הרגשתי חזק, עלה לי הביטחון, אנשים שמכירים אותי ראו את זה עליי.

ההורים שמו לב שירדתי במשקל. לאמא שלי זה לא הפריע, היא אפילו פירגנה לי אבל אבא שלי התחיל עם הפרנויות שלו, התחיל להכניס לאמא שלי ג'וקים שאני מגזים ושזה ייגמר בבית חולים, רק בגלל שהפסקתי עם הג'אנק פוד וכל המאכלים המשמינים שהייתי נוהג לאכול בכמויות פעם.

ואז אמא שלי התחילה להאמין לו, והמשפחה התחילה לרכל עליי עם אנשים שהם מכירים, עשו סיפור כאילו אני מרעיב את עצמי. ושתבינו שזה בכלל לא נכון, אני אכלתי בריא ושילבתי ספורט כמו כל בן אדם נורמלי, אבל אצלי במשפחה אנורקסיה=לאכול נורמלי. בבית ספר שמו לב שנכנסתי לכושר ואהבו את זה!המורה לספורט אפילו החמיא לי על זה.

החוסר פרגון מהמשפחה ביאס אותי וגרם לי להפסיק עם הספורט.
עכשיו אני עליתי קצת במשקל והקוביות נעלמו ונהייתה לי כרס קטנה בגלל שאמאשלי מנסה לדחוף לי אוכל כל עוד היא יכולה. ואני אוכל ומשמין, כי זה מגרה אותי. אבל מלא אוכל- עזבו שזה משמין, זה גם לא בריא. כל מיני צ'יפסים מטוגנים, פיצות המבורגרים ועכשיו אני מרגיש שוב כמו שהייתי לפני שירדתי במשקל.

אני רוצה שהיא, ובכללי המשפחה שלי תפסיק להחדיר לי למוח שאני אנורקס. אנורקס זה אחד שרואים לו את העצמות ומרעיב את עצמו. אני לא מרעיב את עצמי, אני רק רוצה לשמור על אורח חיים בריא יותר, לאכול אוכל בריא ולעשות ספורט.

אני רוצה שהיא תתן לי את האפשרות לחזור למה שפיתחתי לעצמי- את הספורט ואת התזונה הנכונה, ושתפסיק היא וכל המשפחה להגיד לאחרים שאני "מפסיק לאכול" וסיפורים שבכלל לא קיימים בשביל אלוהים-יודע-למה הם עושים לי את זה.

מה אני צריך לעשות? מה עושים במצב הזה? איך חוזרים לתזונה נכונה שנהרסה לי? איך מחזירים את הקוביות עוד פעם ונכנסים שוב לכושר שנהרס בגלל כל מה שתיארתי לכם?

אשמח לקבל תשובה
סליחה על החפירה
ותודה מראש!!!

 
הזמן
 
דווח
 
נהל

אצלנו, כל אחד יכול להוסיף עצה... גם מבלי להירשם!
אבל אנו ממליצים לך להירשם למערכת המייעצים
ההרשמה קצרה וללא שום תשלום.

אז, בשביל מה להירשם?

כתיבת עצות בקלות ובמהירות
מעקב אחר הדירוגים שהתקבלו לעצות שלך
מעקב אחר העצות שכתבת והתגובות שהתקבלו
ניהול התראות חכמות לתכנים שכתבת ושתרצה לעקוב אחריהם
ללא צורך בכתיבת פרטייך האישיים בהוספת עצות ותגובות

הוספת עצה ללא הרשמה

עצות הגולשים (3) כיצד להציג? מהאהודות מהפחות אהודות מהחדשות

  • בטעינה...

עוד ממדור "מתבגרים"

חדשות במדור
אקראיות במדור

השאלות הנצפות היום במדור

היום
השבוע
החודש

עכשיו ב-AskPeople

עוררו עניין
חדשות

שאלות חדשות ב AskPeople  

טוען...
הצג עוד שאלות חדשות