היי,
כמו המון שמנסים להתקבל- מגיל 16 אני מתעניינת בתחום אבל בגלל שראיתי את הקושי שעוברים הבני דודים ושעבר אח שלי להתקבל בארץ (וחלק מהבני דודים בחו"ל) מאוד פחדתי לרצות ללמוד רפואה ובתיכון לא השקעתי מספיק בשביל שכיום זה יהיה ריאלי להתקבל בארץ (5 מתמטיקה +פיסיקה+אנגלית+גיאוגרפיה אבל ממוצע 103). בדקתי אופציית שיפור בגרויות אבל בגלל שאני טסה לטיול אחרי צבא באפריל עד יוני אני לא אספיק לשפר בגרויות הקיץ ואם אגש בקיץ 17 אוכל לנסות להתקבל רק באוק' 18 ומבחינתי זה בזבוז של שלוש שנים של אולי גדול מאוד כשיש את האופציה של חו"ל וה4 שנתי.
אני יודעת שגם המסלול של ה4 שנתי הוא אינו ודאי אבל בגלל זה אני חשבתי ללמוד הנדסה ביו רפואית (אני יודעת שזה לא קשור כל כך אבל כן לומדים את 7 מקצועות הליבה שדרושים לקבלה למסלול הקצר) שזה תואר שמאוד מעניין אותי גם בגלל השילוב בין הנדסה ובין רפואה (אני מתקבלת די בקלות) ובניגוד לביולוגיה/מדעי הרפואה שזה תואר שיש בו עבודה רק במחקר- זה תואר בהנדסה שאולי אוכל לעבוד איתו אח"כ אם אחליט שזה מספיק. החיסרון הוא שלפי מה ששמעתי אין המון הצעות עבודה בשוק בתחום (אם אחליט שאני מעדיפה להישאר בתחום- אשמח לשמוע שיש מקומות עבודה אם יש לכם עצות) ועדיין יש את הסיכון שלא להתקבל ל4 שנתי.
שמעתי שיש גם אופציה להתחיל את ה4 שנתי בקפריסין ואשמח גם עליה לשמוע פרטים ממי שמכיר
חו"ל- אין הרבה מה לומר. היתרונות ברורים- חוזרים אחרי 5 שנים מהונגריה או איטליה עם תואר ביד, קבלה כמעט מובטחת שאני מתחילה ב2016. החסרונות הבולטים עבורי הוא המרחק, השפה האיזור הפחות מוכר והשכר לימוד והמחייה.
בקיצור אני מתחילה להיות אבודה ואשמח לעצה :)
- עמוד הבית
- שאל שאלה
- שאלות חדשות
- שאלות שעוררו עניין
- עצות חדשות
- מה קורה כאן?
- מתחם הטיפים
- חיפוש שאלות
-
הרשמה | התחברות