עתודה/אקדמיזציה או קורס תכנות של חיל תקשוב

שמעון בן 19 | כתב את השאלה ב-03/04/16 בשעה 12:46

אז קודם כל אני מתנצל שזה הולך להיות ארוך.
אני אקדמיזטור, כלומר לומד לתואר במקביל לתיכון ודוחה גיוס בשנה על מנת להשלים את התואר במלואו לפני הצבא. כל זה ללא התחייבות בשום מובן לצבא ומהצבא. התואר במתמטיקה ואני לא הכי אוהב את זה אלא מעדיף מדמ"ח אבל חצי ממדמ"ח זה מתמטיקה אז לקחתי את האופציה שהייתה לי ומימשתי אותה.

בכל אופן כרגע אני עומד בפני פיצול דרכים לקראת הצבא ולא יודע באיזה דרך לבחור:
1. לחתום שנתיים אקדמיזציה בתמורה לשיבוץ למקצוע (בדיוק כמו עתודאים רק שיש לי כבר תואר מתגייס בגיל 19 וחותם שנתיים קבע, עם כל התנאים של עתודאים, קמ"א, קא"ב, קצונה, תואר שני תוך כדי השירות וכו')
2. להירשם לעתודה במדמ"ח ומתמטיקה דו חוגי ולעשות את התואר בסתלבט (סך הכל נשאר 16 קורסים למשך 3 שנים, אפילו הייתי מגדיר את זה מריחה של הזמן) ומשתחרר בגיל 28-29
3. התקבלתי לקורס תוכניתנים של חיל תקשוב וגם זה אופציה לא מדהימה מבחינת זמן - חצי שנה קורסיסט, שירות סדר מלא, שנתיים וחצי קבע. אבל כביכול אמור לצאת לאזרחות עם ניסיון במקצוע שאני רוצה ואוהב(!) אין עליי שום חובה של קצינים (שאומרים שהם נשואים למערכת, אשמח אם תאמתו/תשלולו את זה) וגם תהיה לי אופציה ללמוד תואר, כי התפקיד הוא יומיות (אני יוכל להשלים את קורסי הליבה במדמ"ח שדרושים לתואר שני) אשתחרר בגיל 25 עם ניסיון של 5+ שנים וגם תואר במתמטיקה שלא קשור למרות שאפשר לקבל איתו גם עבודות של תכנות ועם ניסיון כזה זה יכול להיות מושלם.
4. לשרת שירות סדיר רגיל לאכול את החרא של הצבא כמו כל אחד ולעוף משם כמה שיותר מהר (נשמע לי האופציה הכי פחות מועדפת)

כרגע אני מאוד מתלבט בין 2 ל3 כי הבנתי שהסיכוי לקבל את 1 הוא על סמך מקום פנוי בצבא רק אחרי ששיבצו את כל העתודאים (והאינטרנט אומר שמגייסים יותר עתודאים ממה שצריך, ככה שהסיכויים באמת קלושים, וגם יש עוד הרבה כמוני)

אין לי שום בעיה בקריירה צבאית (לפחות לא בתיאוריה) אבל אני לא רואה שום סיבה להישאר בצבא עד גיל 28-29 אלא אם כן אני אמשיך לקריירה צבאית, אבל כמלש"ב מאוד קשה להחליט את זה בלי להכיר את המערכת.

כמו כן, לדעתי בכל האופציות תהיה לי אופציה ללמוד תואר שני ככה שמבחינתי זה לא שיקול שיכריע. (בתפקידים של יומיות פחות בעיה לשלב תואר שני, מאשר ראשון)

תודה לכל הקוראים והעוזרים!

איזה אופציה עדיפה?

1. אקדמיזציה במתמטיקה (סיכויי קבלה נמוכים)

2. עתודה במדמ"ח (שחרור מאוחר)

3. קורס "תכניתן" של חיל תקשוב (6 שנים בצבא)

שירות רגיל 2.8 (מי יודע איפה אני אשתבץ)

ההרשמה קצרה וללא שום תשלום.

אז, בשביל מה להירשם?

כתיבת עצות בקלות ובמהירות

הוספת עצה ללא הרשמה

  • בטעינה...

עוד ממדור "מהבקו"ם... ועד מתי?!"