אילוסטרציה אילוסטרציה

הזמן

דווח

נהל

שוקלים לערוך מסיבת חתונה צנועה שלא תכניס אותנו לחובות - קמצני או לגיטימי?

מאורסת בת 28 | כתבה את השאלה ב-18/04/16 בשעה 21:58

קודם כל תודה על הזמן שאתם מקדישים בקריאת השאלה, אני מאוד מעריכה את זה.

אז ככה, אני והארוס שלי יחד חמש שנים והחלטנו שאנחנו בשלים לילדים ולכן חושבים שהגיע הזמן לערוך מסיבת חתונה (אני כותבת מסיבת חתונה ולא "להתחתן" מכיוון שאנחנו לא מתחתנים דרך הרבנות אלא בטקס אזרחי ולכן טכנית לא ניחשב נשואים מבחינת המדינה).

חשבתי על זה רבות והגעתי למסקנה שאמנם מסיבה גדולה ושמחה די מושכת אותי, אבל בתכלס זה די דבילי להוציא כל כך הרבה כסף על ערב אחד שכולו שופוני....
אני כן ארצה מסיבה סמלית אבל מספיקה לי חתונה מצומצמת וצנועה, אפילו בחצר הבית. אני כן רוצה אווירה "חתונתית" ולכן כן נזמין קייטרינג, אלכוהול, נדאג למוזיקה (לאו דווקא דיג'יי), שמלה לבנה וחליפה casual כזאת - אבל הכל במידה ובלי להתפרע עם ההוצאות. כמובן שעל כל זה דיברתי עם בן הזוג והוא מסכים איתי שזה טמטום להוציא כמות מוגזמת של כסף על ערב אחד.

השאלה היא אם זה לא נראה רע מדי מהצד... אני די מודאגת לגבי איך המשפחות שלנו יקבלו את זה (במיוחד המשפחה שלי שרק הרעיון של חתונה לא דרך הרבנות העבירה בהם חלחלה...).

האם כדאי לערוך מסיבה קטנה יחסית, או שזה מוגזם ועדיף כבר לא לחגוג בכלל? מה אתם חושבים?

עדכון ממאורסת, שואלת השאלה 2016-04-20 18:45:43

וואו לא ציפיתי לכל כך הרבה תגובות תומכות- זה ממש משמח ומשום מה גם מרגש ^^"

תודה רבה לכולכם! אני מרגישה אפילו יותר טוב עם ההחלטה הזו עכשיו.

*עדכון שני*
בדיוק דיברנו עם ההורים ובאופן מאוד מפתיע הם נורא התלהבו מהרעיון, מה שהיה כמובן ממש משמח (:
שוב תודה רבה לכולכם!
שמור עדכון

מה כדאי לעשות?

חתונה קטנה וצנועה שלא תרוקן לכם את הכיס

חתונה גדולה כי אם כבר - אז כבר

בלי חתונה בכלל, חבל על הזמן והכסף

ההרשמה קצרה וללא שום תשלום.

אז, בשביל מה להירשם?

כתיבת עצות בקלות ובמהירות

הוספת עצה ללא הרשמה

  • בטעינה...

עוד ממדור "חברים ואנשים"