מהבקו מהבקו"ם... ועד מתי?!
 
שאלה 132994
 
הזמן
 
דווח
 
נהל
  0 אנשים צפו, 0 כתבו עצות, ו-0 דרגו את העצות.

ערעור על סירוב להתנדבות בצה"ל, מה לעשות?

Silber בן 17 | כתב את השאלה ב-24/08/16 בשעה 18:09

שלום, אני מלשב בין 17 שעקב דיכאון קיבל פטור משירות. הדיכאון לא קשה ואין סכנת אובדניות אני גם פעיל בחברה איפה שאני נמצא מסתובב עם חברים עושה בגרויות בקיצור חיי כרגיל כמו כולם.

הקבן שנתן לי את הפטור די אמר לי שאני יכול או להתעקש להתגייס על פרופיל 45 או לפי ההמלצה החמה שלו להתגייס כמתנדב. אמר שהפטור לא בא עקב חומרת הדיכאון אלה בגלל פחד מקשיי גיוס.

אחר כך בשיחה הסופית שבא קיבלתי את הפטור היה עוד קבן וגם הוא אמר שלדעתו יהיה לי טוב להתגייס כמתנדב.

התחלתי לעשות את כל התהליכי התנדבות ואפילו באתי ליום מתנדבים של הלשכה והלך לי טוב בראיון במגלן ויפתח, ואמרו שהם יחזרו אלי אחרי שאוציא אישור מתנדב. אפילו אמרו שיש סיכוי להיות מדריך ירי בגלל שעסקתי בקליעה ובירי מעשי כמה שנים.

הבאתי המלצות מהפסיכיאטרית, היועצת, הפסיכולוגית, והמחנך.

בסוף קיבלתי מכתב שאומרים שהבקשה להתנדבות נדחתה לא בגלל המצב עצמו כרגע אלה עקב פחד שיהיו לי קשיי הסתגלות במסגרת צבאית.

זה מעצבן כי אני מסתדר בסדר גמור במסגרות ואני לדוגמא כל שנה הולך לכל טיול של הבית ספר והצופים ואפילו יוצא למחנה. גם היו לי הרבה המלצות מקצועיות שתמכו ואפילו הקבן המליץ אז אני לא יודע למה הם התהפכו עלי פתאום.

שאלתי איך מערערים ואמרו שאחרי שלושה חודשי המתנה צריך המלצות חדשות ומכתב שלי שאסביר למה הם טעו. לא נשמע בשיחה כאילו החיילת ידעה על מה היא מדברת.

מישהו יודע מה הדרך הרשמית והמסודרת לערעור על פסילת התנדבות?
שלבים מסמכים וכולי, ?

ועוד שאלה, הם די רצו עוד גורם מוסמך שיאשר לי את הבקשה. גורם חינוכי אני יכול להביא המלצה מהמנהל שהיה מ"פ הצנחנים אבל מגורם מוסמך אין כל כך ממי, כי בסבב הקודם גם פסיכיאטרית וגם הפסיכולוגית ואפילו היועצת בית ספר כבר המליצו.
לא מבין מה הם רוצים שאלך לאיזה מכון ואשלם 3000 שקל לאבחון שאין לי קשיי גיוס? זה לגמרי לא סביר ממי שעוד אפילו מתנדב ל2 שנים בצבא בלי שיהיה חייב. אפשר אולי לקבוע פגישה עם קבן סתם ככה אפילו שאני על פטור כדי שיתרשם ויתן חוות דעת?

 
הזמן
 
דווח
 
נהל

אצלנו, כל אחד יכול להוסיף עצה... גם מבלי להירשם!
אבל אנו ממליצים לך להירשם למערכת המייעצים
ההרשמה קצרה וללא שום תשלום.

אז, בשביל מה להירשם?

כתיבת עצות בקלות ובמהירות
מעקב אחר הדירוגים שהתקבלו לעצות שלך
מעקב אחר העצות שכתבת והתגובות שהתקבלו
ניהול התראות חכמות לתכנים שכתבת ושתרצה לעקוב אחריהם
ללא צורך בכתיבת פרטייך האישיים בהוספת עצות ותגובות

הוספת עצה ללא הרשמה

עצות הגולשים (2) כיצד להציג? מהאהודות מהפחות אהודות מהחדשות

  • בטעינה...

עוד ממדור "מהבקו"ם... ועד מתי?!"

חדשות במדור
אקראיות במדור

עכשיו ב-AskPeople

עוררו עניין
חדשות

שאלות חדשות ב AskPeople  

טוען...
הצג עוד שאלות חדשות