אוקיי, אז לא מזמן הבנתי שחוסר בגירויים סביבתיים-חברתיים הוא משהו הכרחי לפיתוח מחשבות, יצירתיות ,ואפשר להגיד גם ידע, אך ידע לא דורש את המצב הזה,
והבנת רגשות ברמה מסוימת.(ברמה המחשבתית הרגעית)(לא אפרט על נושא זה , פחות רלוונטי).
הדבר הבעייתי הבסיסי, ללא גירויי חברתי-סביבתי , נוצר מצב של יתר-מודעות , לפחות אצלי , אין בי יכולת לצפות זאת אצל אחרים .
יתר-המודעות מתבטא בכך שהמחשבות רצות לאורך כל היום באופן מורגש , לפעמים אפילו קישקושים, דברים רנדומלים(אפשר לדמות את זה ל זרם התודעה אם כי יכול להיות שאכן זה החוויה).
בעיה נוספת , אין אפשרות לדבר עם אנשים על אותם רעיונות , בגלל החוסר הזה, ובגלל המצב המורגל של המוח , לגירויים חברתיים , נוצר מצב של בלבול , אני לא יודע איך להסביר את הכוונה בבלבול כי זהו לא בלבול סטנדרטי שמתייחס לאדם אשר לא יודע באיזו דרך לבחור בחיים שלו או אדם אשר מבולבל עקב דילמה מסוימת.
בעיה נוספת, ככל שהזמן ממשיך, כך המוח מתחיל ל"התרגל" למצב הקיים אך באופן שאינו תקין, למה? כי מצד אחד הוא מתחיל לא לרצות להחזיר את אותם הגירויים חברתיים-סביבתיים, ומהצד השני , הוא לא רוצה אותם, (חלק מהבלבול) , הוא מתחיל להתייחס באופן שונה אל הסביבה במחשבות.
בעיה נוספת , סיטואציות שכן קורות לגבי סביבה קרובה , גורמת לו לעוררות חזקה, שפיטה לפעמים מהירה מידיי של המצב , ולפעמים עקב חוסר במחשבה , המוח נוטה לרצון עז , לעזוב את הסיטואציה או לא להקלע אליה שוב.
בעיה נוספת,רוב החברה שאותה יצא לי להכיר לראות, לשמוע, אינטרנט, היה הרבה מהפעמים חוסר במחשבתיות , סקרנות , וזה גרם לפיתוח של חשיבה על הנושא.
האדם שחושב, אפשר להיות לאדם החושב הרבה וריאציות , אך האופן האידאלי אותו לא תפגשו , לא במצב הנוכחי של החברה ,סביבה , עוד פרמטרים.
המצב הנוכחי: אדם שחושב נוכח כל הסביבה , גם אם הוא במצב של "שיעמום" "חוסר מעש", בילוי חברתי , בילוי עסקי , וכו' , יש בו את המחשבות באופן מודע , תמידי , ובנוסף הוא מרגיש חייב לחשוב על כל מיני סיטואציות.
כמובן שיש המון אנשים כאלו , אבל ביחס לאוכלוסיה הכללית , אני נוטה להאמין שהאחוז הוא קטן , למה ? המצב החברתי לא מאפשר אופן מחשבתי שכזה , האדם הממוצע נתון בלחצים אשר משפיעים לו ישירות על המוח וגורמים לו להיכנס למצב בו הוא מנסה לשרוד בצורה הנאתית, בדאגות נוספות לסביבתו הקרובה.
האדם הוא קיצוני בטבעו(קצת לא קשור אבל משהו שעלה עכשיו ששכחתי), החברה לא שמה לב נוכח העובדה הזו , אך האדם הוא נוטה לקיצוניות בכל תחום שהוא, עצם זה שאנשים מחליטים באופן ויתורי, לוותר על המחשבות ויוצרים מצב של שרידות שכבר אמרתי, הוא מצב קיצוני , וזה נגרם כמובן מעוד גורמים אחרים בחברה אבל כמובן יש פה התערבות אישית של אותו מוח של האדם .
עצם העובדה שיש הרבה אנשים שהם ללא חשיבה מרצון , מבלי מצב הישרדותי , נמנעים הרבה מהזמן מחשיבת קריטית לביצוע החלטות חשובות וקצת פחות חשובות.
קיצוניות ,נתפסת על ידי אנשים כמשהו שבדרך כלל פוגע בסביבה בצורה ברורה , אך ההבנה היא לא נכונה.
האם יש השפעה לטווח ארוך כמדובר בנייס-גאי ? (מבחינה של נסיון של אנשים , לא באופן מדעי בלבד , כי מדעי אני יכול לקרוא וללמוד , רק שקצת בעיה , התחושות לא טובות כשאני קורא על הנושא באופן מכוון)אני עישנתי לפני 6 שנים בערך , וקיבלתי אחרי מספר פעמים התקף פסיכודלי (גיליתי שזה התקף פסיכודלי לפני כמה ימים) , המקרה זכור לי לפרטי פרטים , והייתי חרד אפילו כשקראתי מה חוויתי.
הרבה מהלחצים שהיו לי , היו קצת יותר קיצוניים מאשר לחץ שפשוט עובר ברגע.(עוד דברים שהם לא לחץ , פשוט לחץ הוא היה הדבר המודגש)
האם יש פה קישור בין השניים?
אסיים לבנתיים.
- עמוד הבית
- שאל שאלה
- שאלות חדשות
- שאלות שעוררו עניין
- עצות חדשות
- מה קורה כאן?
- מתחם הטיפים
- חיפוש שאלות
-
הרשמה | התחברות