קשה לי לשבת ללמוד. כיצד ניתן להתמודד עם זה?

עדן בן 24 | כתב את השאלה ב-05/02/17 בשעה 10:07

בכיתה ו׳ אובחנתי לראשונה כסובל מבעיות קשב וריכוז ומאז עברתי אבחונים נוספים בחטיבת הביניים ובתיכון. קיבלתי מרשם לריטלין שעזר לי אבל השתמשתי בו לעיתים רחוקות מחשש להתמכרות/נזק לטווח ארוך.
הקושי העיקרי שלי הוא החוסר יכולת לשבת ללמוד באופן רציף וממושך. אני מודע לעניין שאצטרך בקרוב להתחיל בלימודים אקדמיים כדי להגדיל את הסיכויים שלי לכלכל את עצמי בצורה טובה ולדאוג באופן כללי לעתיד טוב יותר מאשר בלי תואר. עדיין לא בחרתי מקצוע שארצה ללמוד.
אני עושה כרגע קורס פסיכומטרי בפעם השנייה בחברה בשם ״אקדמיה לעם״ (את הקורס הראשון עשיתי בחברת High Q. במקביל אני לומד לבגרות בספרות וניגש למבחן ביום חמישי הקרוב. זוהי הבגרות האחרונה שחסרה לי לקבלת זכאות לתעודת בגרות מלאה. בתקופת התיכון נרשמתי כל קיץ לתוכנית שנקראת ״המחצית השלישית״ של משרד החינוך להשלמת בגרויות למי שלא עבר אותם בהצלחה במהלך שנת הלימודים. השלמתי היסטוריה א׳ + ב׳ (ממוצע 70) ותנ״ך (75). בנוסף השלמתי בקורס בביה״ס שבו למדתי את הבגרות בלשון.
אני רוצה לדעת מה אפשר לעשות כדי להתמודד עם הבעיה של הלמידה? אני מודע לעניין שלמידה זה דבר טוב ואני מנסה להרגיל את עצמי לאהוב את זה. מה אפשר לעשות?

ההרשמה קצרה וללא שום תשלום.

אז, בשביל מה להירשם?

כתיבת עצות בקלות ובמהירות

הוספת עצה ללא הרשמה

  • בטעינה...

עוד ממדור "לימודים וסטודנטים"