מתבגרים מתבגרים
  0 אנשים צפו, 0 כתבו עצות, ו-0 דרגו את העצות.

כבר לא יודעת מה אני רוצה מעצמי ומהחברה - מרגישה מבולבלת

סתם מישהי בת 15 | כתבה את השאלה ב-03/05/17 בשעה 09:46

שלום לכם/ן!
אני גדלה בבית דתי אבל עם המון חופש ובית מאוד פתוח.
אני כן הולכת עם מכנסיים וחולצות קצרות אבל אני רוצה יותר. אני לומדת בבית ספר דתי שהוא בית ספק לבנות בלבד וצריך לבוא לשם עם חצאיות ארוכות וחולצות מכבדות. עכשיו הבעיה זה לא הבית ספר עצמו- אני מכבדת ומשתדלת לבוא לפי חוקי הבית ספר- הבעיה זה בי. אני מוצאת את עצמי כל יום מתפללת לחוויה שונה של תיכון וילדים. אני רוצה להיות בבית ספר עם בנים, אני רוצה ללכת לבית ספר עם מכנסיים (אפילו ללא קשר לדת, פשוט באמת מכנסיים בימי החורף והקיץ יותר נוחים ומחממים), אני רוצה חברה אחרת ולא להיות בבית ספר דתי ובכללי גם השכבה שלי ממש גרועה ומלא בפרחות ובבנות ריקניות או עם בנות שכל היום מדוכאות ולא רוצות לצאת מהבית (וזה בסדר פשוט לא מתאים לי). נכון לעכשיו אני לא מרגישה מחוברת ושמחה בנוגע לאף ילדה בבית ספר ובשכבה שלי גם ללא קשר לדת.
אני רוצה ללכת עם גופיות ושורטים אני לא עושה זאת כי אני נכון לעכשיו נמצאת בחברה דתית ואני מכבדת זאת, ההורים שלי יודעים את הרצונות שלי בנוגע לבגדים (רק בנוגע לבגדים) ורק בחופשות שלנו לבד אני הולכת עם שורטים ועם גופיות והם לא הכי מרוצים מזה אבל מקבלים. נמאס לי- בא לי לנסוע לים בשבת ולראות טלוויזיה ולצאת, בא לי חוויות תיכון שונה. בא לי ללכת לבלות יותר ולצאת לרקוד ובא לי חברים וסגנון שונה של חברה (שידעו לבלות אבל עדיין לא אנשים ריקניים). אני גרה בירושלים ואני ממש לא מצליחה למצוא חברה / בתי ספר טובים לגיל שלי. אני לא מחפשת בתי ספר דתיים- חיפשתי בתי ספר חילוניים (למרות שחשבתי ללכת לקשת שזה בית ספר לדתיים וחילונים ביחד אבל נכון לעכשיו אין שם יותר מקום- אם מישהו מכיר שם אנשים או מכיר את הבית ספר ויכול לעזור לי אשמח לדבר איתו ולשאול שאלות..). זה מפחיד אותי שאם במידה ואעבור בית ספר גם שם אני פשוט לא ארגיש מחוברת.
ועוד משהו במידה וכן אמצא בית ספר חילוני לעבור לשם (וכמובן יקבלו אותי לשם) או שאני אפסיק עם הדת- איך אגיד את זה להורים ולמשפחה שלי?
גם איך זה מסתדר? גם מהבחינה של הכבוד אליהם שאני אלך עם שורטים שאני יודעת שהם לא אוהבים ואחלל שבת למרות הדרך שלהם. וגם מהבחינה שהם ישבו לארוחות בבוקר שבת ואני עדיין אשן? או הם ישמרו שבת ואני יהיה בפאלפון?
עכשיו אני כן מסתדרת עם הדת למרות הרצונות שלי- אבל אני יודעת שאם אעבור לבית ספר חילוני זה כבר לא יהיה כך ואני פשוט אהיה חילונית.

נ.ב: אני כן חושבת שיש דברים מדהימים בדת.

 
הזמן
 
דווח
 
נהל

אצלנו, כל אחד יכול להוסיף עצה... גם מבלי להירשם!
אבל אנו ממליצים לך להירשם למערכת המייעצים
ההרשמה קצרה וללא שום תשלום.

אז, בשביל מה להירשם?

כתיבת עצות בקלות ובמהירות
מעקב אחר הדירוגים שהתקבלו לעצות שלך
מעקב אחר העצות שכתבת והתגובות שהתקבלו
ניהול התראות חכמות לתכנים שכתבת ושתרצה לעקוב אחריהם
ללא צורך בכתיבת פרטייך האישיים בהוספת עצות ותגובות

הוספת עצה ללא הרשמה

עצות הגולשים (1) כיצד להציג? מהאהודות מהפחות אהודות מהחדשות

  • בטעינה...

עוד ממדור "מתבגרים"

חדשות במדור
אקראיות במדור

השאלות הנצפות היום במדור

היום
השבוע
החודש

עכשיו ב-AskPeople

עוררו עניין
חדשות

שאלות חדשות ב AskPeople  

טוען...
הצג עוד שאלות חדשות