כדאי לשנות את מסלול הלימודים לאחר שנתיים או שזה מאוחר מידי?

אחד בן 26 | כתב את השאלה ב-31/07/17 בשעה 17:16

אני כרגע סטודנט לחשבונאות וכלכלה שמסיים שנה שנייה.
העניין שאני לא אוהב בכלל את התואר, וחושב שהקורסים וגם התחום מאד משעמם (בעיקר חשבונאות). בנוסף אני במצב רע בסמסטר הנוכחי כי בקושי למדתי ולא בטוח שאצליח לעבור את כל המבחנים ובמקרה כזה אצטרך להאריך את התואר.
בלי קשר לכך שהתואר לא מדבר אליי בכלל, המצב שלו בשוק הוא די על הפנים, משכורות נמוכות, שעות ארוכות (למרות שאני לומד באוניברסיטה נחשבת). נשארו עוד שנתיים ללמוד - כך שאני די לא מוצא סיבות להמשיך, מעבר לזמן והכסף שהושקע.
יש גם אפשרות לסיים עוד שנה ולנסות למצוא משהו אח"כ אך זה לא אידיאלי והסיכויים לא מדהימים. (בנוסף הציונים שלי כרגע לא גבוהים כי לא מצאתי מוטיבציה להשקיע).
במקרה שלא אעבור את כל הקורסים גם במקרה הזה בכל זאת אצטרך להאריך את התואר. העניין גם שאני לא יכול לחכות לסוף כל המבחנים ואז להחליט כי בקרוב אם לא אבטל את הלימודים הנוכחיים אצטרך לשלם סכום מסויים כבר על שנה הבאה שלא יוחזר לי. בנוסף גם צריך להירשם לתואר החדש כבר.

תמיד אהבתי מחשבים והתעניינתי בתחום (אבל לא יצא לי כמעט לתכנת, ממש קצת בתיכון ומאז כלום).
אני שוקל להפסיק לגמרי את התואר הנוכחי, ולהתחיל ללמוד מדעי המחשב אך יש לי כמה דברים שאני חושש מהם:
1. בהנחה שאתחיל באוקטובר הקרוב, אהיה כמעט בן 27 - זה לא קצת מאוחר להייטק? זה אומר לסיים בערך בגיל 30.
2. אני לא מאד גרוע במתמטיקה אבל גם לא מהגאונים, עשיתי 4 יחידות, מפחד לא להסתדר.( התואר במדמ"ח הוא במכללה כך שפחות קשה מאוניברסיטה אבל עדיין קשה).

מה אתם הייתם עושים במצב כזה?

מה לעשות?

להמשיך כרגיל, חבל על הזמן והגיל גם משפיע

להמשיך עוד שנה ואז לראות מה אפשר לעשות עם זה

לקחת את הסיכון ולהתחיל מדמ"ח

ההרשמה קצרה וללא שום תשלום.

אז, בשביל מה להירשם?

כתיבת עצות בקלות ובמהירות

הוספת עצה ללא הרשמה

  • בטעינה...

עוד ממדור "לימודים וסטודנטים"