חברים ואנשים חברים ואנשים
  0 אנשים צפו, 0 כתבו עצות, ו-0 דרגו את העצות.

רכב אזרחי עצר אותי וביצעו בי חיפוש גופני וצילום רישיון, חוקי?

משה בן 20 | כתב את השאלה ב-09/10/17 בשעה 18:27

היי,
חזרתי באיזור שעה 2 הביתה וממש כמה מטרים מהבית שלי בחניה של בית ליד עצרה מכונית אזרחית ומישהו צעק לי "גבר, פה רגע". התעלמתי והמשכתי ללכת עד ששמעתי אותו יוצא מהאוטו ומתחיל לרדוף אחריי, התחלתי לרוץ בטירוף תוך כדי שאני בטוח שבמקרה הטוב ישדדו אותי ובמקרה הרגע דקירה.
תןך כדי הריצה הוא התחיל לצעוק שהוא שוטר והראה לי כובע שוטר התחלתי להאט וכשהבחור הגיע הוא הראה לי תעודת שוטר ושאל אותי למה רצתי. הסברתי לו שכשמישהו רודף אחריי ברחוב אני לא נשאר ושאם הייתי יודע שהוא שוטר לא הייתי בורח. כמה שניות אחרי הגיע עוד אדם שרץ אחריי והוציא גם תעודת שוטר.
השני אמר שהוא הולך לחפש עליי עכשיו ושאם אתנגד או אברח שוב אקבל אגרוף לראש ולא התנגדתי כי עדיין היה לי ספק שהם שוטרים ופחדתי שהתנגדות תוביל לדקירה. הוא חיפש לי בכיסים, הגיע לארנק, היה שם סכום כסף לא קטן אבל הוא התעלם ממנו והוציא את הרישיון שלי, צילם אותו והקריא את המספר שלו בקשר.
שאלתי. אותו מה מטרת החיפוש והוא ענה בחצי אלתור שהם מחפשים גנבים. ביקשתי ללכת והם הסכימו, הם נכנסו לאוטו ונסעו.
*לא צילמתי כי ממש פחדתי בהתחלה שהם לא שוטרים ומהלחץ לא חשבתי על דברים כאלו. בנוסף, אני לא זוכר את השמות שלהם.
האם זה תקין לבקש ממני לבוא לרכב אזרחי סתם ככה? האם מותר להם לחפש עליי?
האם מותר להם לצלם את הרישיון שלי(מספר פעמים) ולאיים עליי שאקבל מכה בראש?
תודה רבה!

 
הזמן
 
דווח
 
נהל

אצלנו, כל אחד יכול להוסיף עצה... גם מבלי להירשם!
אבל אנו ממליצים לך להירשם למערכת המייעצים
ההרשמה קצרה וללא שום תשלום.

אז, בשביל מה להירשם?

כתיבת עצות בקלות ובמהירות
מעקב אחר הדירוגים שהתקבלו לעצות שלך
מעקב אחר העצות שכתבת והתגובות שהתקבלו
ניהול התראות חכמות לתכנים שכתבת ושתרצה לעקוב אחריהם
ללא צורך בכתיבת פרטייך האישיים בהוספת עצות ותגובות

הוספת עצה ללא הרשמה

עצות הגולשים (3) כיצד להציג? מהאהודות מהפחות אהודות מהחדשות

  • בטעינה...

עוד ממדור "חברים ואנשים"

חדשות במדור
אקראיות במדור

השאלות הנצפות היום במדור

היום
השבוע
החודש

עכשיו ב-AskPeople

עוררו עניין
חדשות

שאלות חדשות ב AskPeople  

טוען...
הצג עוד שאלות חדשות