רוצה לעזוב את הארץ!

אנונימית בת 16 | כתבה את השאלה ב-31/01/14 בשעה 16:56

שלום,
החלום שלי הוא לעזוב את הארץ.
פשוט, ישר אחרי התיכון לקנות כרטיס כיוון אחד, לעלות על מטוס ולעוף מפה!
יש לי תכניות גדולות לעתיד שפשוט לא יכולות להתממש פה בארץ.
אני לא מתחברת אל האנשים פה, עם רוב בני הנוער בגילי, והחברות היחידות שלי הן כאלה שגרו כמה שנים בח''ול (באופן מקרי כמובן, או לא :))

גרתי שנתיים וחצי בארצות הברית כשהייתי באמצע בית הספר היסודי.
אני בקשר מקרטע בגלל הפרשי השעות אבל טוב מאוד עם חברה מארצות הברית, ועם עוד כמה ילדים שהיו איתי בכיתה אז.

אני תלמידה מצטיינת, מחוננת (אובחנתי בארהב). אני מתחברת יותר למקצועות ההומניים אבל מצטיינת גם בריאליים.
מבחינת הצבא, יש לי כמה בעיות: לא רק שאני לא רוצה להתעכב פה בארץ, אני פצפיסטית: אני מאוד מאוד מאוד נגד מלחמות ואלימות.

אני מאוד מאוד אוהבת את ארצות הברית: השפע, המנטליות, הבתים, המרחבים, השפה... יש לציין שאני יודעת אנגלית מצוין ועם השפה אין לי בעיה כלל.
ההורים שלי בעד התכנית שלי לעזוב את הארץ, והם אמרו שגם הם יעשו זאת אם שאר אחיי יצתרפו אליי. כרגע אין אפשרות לעזוב בגלל העבודה של אמא שלי.
יש לי כמה קרובי משפחה בארצות הברית, אבל ממש לא באזור שהייתי רוצה לחיות. הם מעולם לא גרו בישראל, ויש לנו איתם קשר- לא קשר, משהו מסובך.

עם כל זה, אני מאוד מפחדת שזה לא יעבוד - שישראל לא תיתן לי לעזוב, שצה''ל יכריח אותי להתגייס, ושיהיה לי הרבה יותר קשה ממה שאני חושבת שם (אני לא מצפה שיהיה לי שם קל, אני ריאליסטית ומבינה שבשביל תוצאות צריך לעבוד קשה).

יש לציין שמבחינת הדת, לפני בערך שנה החלטתי סופית שאני אתאיסטית (חסרת דת לא מאמינה באלוהות) והאידיאלוגיה שלי לחיים היא 'home is where your heart is'.

אני חוקרת כבר מעל לשנה את נושא הירידה מארץ, וגם את ארצות הברית באופן כללי דרך האינטרנט. מאז שחזרנו מארהב, לא יצא לנו לבקר שם (בעיקר בגלל סיבות כספיות)

הייתי רוצה לקבל פה עצות, הארות והערות , בעיקר מצד ישראלים שחיים בחו''ל או ישראלים שמתכננים לעשות זאת, אך אני פתוחה לקבל עצות מכולם.

תודה רבה רבה רבה!
אנונימית.
*הוספתי סקר רק כדי לבדוק את סוג האנשים שיש פה באתר, ואת סוג האנשים שנכנסו לשאלה שלי. אשמח מאוד אם תענו!

עדכון מאנונימית, שואלת השאלה 2014-02-06 17:40:21

שלום לכולם,
העצות כאן היו די מגוונות.
העלתם כאן כמה דברים למחשבה, תודה לכם.
יש לציין שאני נכנסת לאתר הזה באופן תדיר יחסית, אז גם אם עבר קצת זמן מאז שכתבתי את השאלה אתם מוזמנים לכתוב לי!
אשמח במיוחד לשמוע עוד עצות של אנשים שירדו מהארץ :)

תודה ויום טוב!

נהג בן 26 יקר,
אני לא יודע מאיפה הסקת שיש לי ביקורת שלילית על כולם, אבל בכל אופן זה לא נכון. נראה שאתה תופס אותי בתור טיינאייג'רית טיפוסית שאין לה כלום בראש. אז מה אם אני בגיל בית ספר? החיים קצרים! אין לי זמן לעשות צבא, תואר, עבודה, להתחתן להביא ילדים ואז פתאום להחליט שלא טוב לי בארץ ושאני רוצה לעבור. הגישה שלי היא לא לקנות כרטיס טיסה ולחכות שהחיים יובילו אותי בדרך הנכונה. אני ריאליסטית ויודעת שבשביל להצליח, במיוחד בארץ זרה, צריך לעבוד קשה. אני חושבת שמי שצריך לשנות גישה זה אתה, כי ניכר שאתה מאוד ממורמר, פסימי וחסר אינטליגנציה - להבא בטא את דעותיך רק כשהן מבוססות על עובדות ולא על השערות פרועות והכללות.
שמור עדכון

מה עמדתך בקשר לירידה מהארץ?

ירדתי מהארץ/מתכנן לרדת מהארץ

בעד

נגד באופן כללי

מאוד נגד!

ההרשמה קצרה וללא שום תשלום.

אז, בשביל מה להירשם?

כתיבת עצות בקלות ובמהירות

הוספת עצה ללא הרשמה

  • בטעינה...

עוד ממדור "בית, שכנים ושותפים "