היי כולם,
אני באמת כבר אובד עצות.
לכל אחד בחיים יש שאיפות ורצון לעשות משהו בעולם הזה. תקראו לזה ייעוד, רצון, תשוקה.. זה לא משנה. החלום שלי הוא להיות רופא. מגיל קטן שהיו שואלים אותי מה תרצה לעשות שתהיה גדול - אני רוצה להיות רופא.
למדתי המון, יש לי ממוצע בגרויות גבוה ואני ניגש לבחינה ה-3 שלי בפסיכומטרי וזה הוריד לי את כל החשק, את כל הביטחון וערער אותי לגמרי, וזה נמאס.
הפסיכומטרי הזה זה בולשיט! אני לא מבין איך עד עכשיו אף אחד לא עשה כלום נגד המערכת הזו וכל מה שקשור בעניין הזה? הרי מה זה בודק? זה בודק מי מקיף יותר מהר את התשובה.
למה אני צריך לוותר על חלום חיי בגלל "מבחן" שכולם יודעים את זה שהוא לא מדד לכלום. אנשים מוותרים על החלומות שלהם בגלל השטות הזו.
בזמן הלימודים שלי לפסיכומטרי.. נתקלתי בהמון אנשים שוויתרו על החלומות שלהם לעסוק במקצועות בחיים - בגלל הפסיכומטרי. מילא, הפסיכומטרי הזה היה בודק את היכולות שלנו בתור בני אדם ובאמת היה היגיון מאחוריו - הייתי שותק ולא מדבר.
אבל זה לא בודק כלום! פשוט כלום! ויותר מזה? זה מכונת כספים נטו בשביל זה.....
אנשים עם יכולות אדירות וחכמים בטירוף - לא מצליחים את המבחן הזה.
יושב לידי בקורס מישהו שעשה כבר 10 פעמים פסיכומטרי כדי להתקבל לרפואה.
על מה ולמה? שלא תבינו לא נכון, אני לא עצלן להפך - אני בן אדם מאוד פרפקציוניסט. זה כבר הפסיכומטרי ה3 שלי ואני לא מצליח לקבל את הציון הדרוש.
הרבה אומרים לי לך תלמד בחו"ל כמו שכולם עושים ותחזור (שזה בעיני תעודת עניות למה שקורה כאן עם הפסיכומטרי הזה....) אבל זה לא כזה פשוט לעבור לחו"ל וללמוד. במיוחד שאני בן אדם מאוד משפחתי ואין אצלי דבר כזה לוותר על המשפחה.
בלי שום קשר לפסיכומטרי, תנאי הקבלה לרפואה מאוד קשים. זה על סף הלא אנושי.
מצד אחד אומרים שאין רופאים בארץ ומצד שני שמים רגלים למי שרוצה ללמוד את המקצוע. ואז יוצא מצב שכל מי ש*מתאים* להיות רופא (מכל הבחינות) מוותר והולך להייטק או למשהו דומה והמצב השני- אנשים הולכים ללמוד בחו"ל ואז שהם מגיעים לארץ גם להם שמים רגליים כדי להתקבל לבתי חולים וכו'..
אז אני באמת שואל את השאלה, מה עושים? אף אחד לא רואה את זה שהפסיכומטרי הזה לא תורם לכלום? אף אחד לא רואה את זה שהתנאי הקבלה לרפואה הם כל כך קשים שאנשים פשוט כבר לא רוצים את זה? למה מחכים?
- עמוד הבית
- שאל שאלה
- שאלות חדשות
- שאלות שעוררו עניין
- עצות חדשות
- מה קורה כאן?
- מתחם הטיפים
- חיפוש שאלות
-
הרשמה | התחברות